Vsi sveti


Pred nami je letošnji november, ki se začne s pomenljivim praznikom Vseh svetih. Praznik, ki je temelj naše vere, a v zavesti ljudi vedno bolj izgublja pravi pomen. V javnosti se je v zadnjih desetletjih se je vedno govorilo zgolj o dnevu mrtvih, za povrh pa se ljudje oprijemajo običajev, ki prihajajo od drugod.

Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vlije vsako leto veliko tolažbe in poguma vsem, ki so se podali na pot Kristusovih blagrov. V veri v Jezusa s potrpežljivostjo in ljubeznijo premagujejo notranje stiske in zunanje bridkosti in težave. Praznik vseh svetih je praznik nas vseh. Nas, ki smo še na poti, ujeti v to zemeljsko življenje, in praznik neskončnega števila ljudi, ki so dosegli izpolnitev svoje vere, večni mir. Praznik vseh svetih nas povezuje z njimi, predvsem pa z neskončno skrivnostnim Bogom.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Vsak dan eno uro pred večerno

sv. mašo v Starem trgu

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

040 500 996 - župnik Boštjan Modic

e-mail: bostjan.modic@rkc.si

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik