Čas

Oče se je pozno vrnil domov iz službe, utrujen in razdražljiv, in že pri vhodu naletel na svojega sedemletnega sina, ki ga je zvesto čakal. "Oči, oči, te lahko nekaj vprašam?"
"Ja. Kaj je?" je odgovoril oče.
"Oči, koliko denarja zasluziš na uro?". "To se pa tebe nič ne tiče. Zakaj sprašuješ?" je oče odgovoril jezno. "Samo rad bi vedel. Prosim povej mi, koliko dobiš na uro?" je prosil mali dečko.
"Dvajset evrov na uro." odgovori oče mimogrede
"Oh," je sin zavzdihnil in povesil glavo. Znova je pogledal gor in dejal, "Ati, mi lahko posodiš deset evrov?" Oče je postal še bolj jezen.
"Če si me o moji plači spraševal samo zato, da ti lahko posodim nekaj denarja, da si kupiš trapasto igračo ali kakšno drugo neumnost, potem odkorakaj naravnost v svojo sobo in se spravi v posteljo. Razmisli o tem, kako si bil sebičen. Vsak dan delam dolgo in trdo in nimam časa za take otroške igrice."
Mali deček je tiho odšel v sobo in zaprl vrata za seboj. Oče se je usedel na kavč in postajal še bolj jezen, ko je razmišljal o sinovem poizvedovanju.
Le kako si drzne spraševati takšna vprašanja; le zato, da bi dobil nekaj denarja. Po eni uri se je mož umiril in začel razmišljati, da je bil morda nekoliko pretrd do svojega sina. »Mogoče pa je nekaj zares potreboval za tistih deset evrov, konec koncev me zelo redko vpraša za kaj takega,« je razmišljal. Oče je vstal, odšel do vrat dečkove sobe in vstopil.
"Ali že spiš, sine?"
"Ne, oči, buden sem," je odgovoril deček. "Malo sem razmišljal, mogoče sem bil preveč strog do tebe," je dejal oče.
"Dolg in naporen dan je za mano in me je malo zaneslo. Tukaj imaš deset evrov, ki si jih želel."
Deček se je postavil pokonci in se srečno zasmejal, "O, hvala oči," je zaklical. Potem je segel pod blazino in vzel izpod nje še svoj prihranjen denar. Oče, ki je videl, da ima fantek še nekaj denarja, je znova postal jezen. Fant je počasi štel svoj denar, potem pa pogledal očeta.
"Zakaj pa si želel še več denarja, kot ga imaš?" je ostro vprašal oče.
"Ker ga nisem imel dovolj, sedaj pa ga imam," je vedro odvrnil deček.
"Oči, sedaj imam dvajset evrov. Sedaj lahko kupim eno uro tvojega časa?..."

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik