Velika sobota

 

Na veliko soboto so ministranti, ključarji in drugi zgodaj zjutraj po domovih ponesli blagoslovljen velikonočni ogenj, ki je že nakazoval prihod nečesa velikega... Dan so zaznamovali žalovanje, pričakovanje tišina in obisk Božjega groba.

Čaščenje Božjega groba z mrtvim Jezusom, ki so ga stražili mladi skavti, je prečiščevalo našo notranjost in nas kljub znamenjem smrti pripravljalo na novo življenje.

V župnijski cerkvi smo bili deležni tudi blagoslova jedil, preko katerih smo simboliko trpljenja in vstajenja prenesli nazaj v svoje domove.

Pri večerni vigiliji pa se je s prižigom velikonočne sveče, Božjo besedo, ki je razkrivala novo življenje in kasneje slovesno alelujo prebudilo novo upanje v svetlobo vstalega Kristusa.

Župnik nas je v homiliji nagovoril, kako je vsak od nas dragocen saj je ustvarjen od Boga, ki hoče biti z nami v življenjih, zato je pomembno vztrajati z Gospodom, predvsem pa sprejeti vstajenje in biti živa priča temu veselju v vsakdanjiku.

Pri sveti maši je bila blagoslovljena tudi krstna voda, ob kateri smo obnovili krstne obljube, prejeli blagoslov ter se še prej priporočili našim krstnim zavetnikom. Mašo smo nadaljevali s slovesnim evharističnim bogoslužjem.


Majda Šraj Mihelčič

foto: Borut Kraševec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik