Velika noč
Zgodaj zjutraj, ko so Loško dolino prepredale še rahle meglice in se je iz tišine slišalo le ptičje petje, je slovesno zadonela trikratna aleluja. 

Slovesen sprevod v procesiji po ulicah okoli trškega jedra je predstavljal zunanje znamenje praznovanja zmage nad smrtjo, upanja nad obupom. Množica župljanov, ki so pričevali za Kristusa, njihova molitev, prepredena z zvonjenjem in pesmimi župnijskega zbora, so v srcih prebujali novo življenje. 

Sledila je slovesna sveta maša, pri kateri je župnik poudaril, da je skrivnost Kristusovega vstajenja v zgodovini vedno zbujala različne dvome. Kljub temu pa številna znamenja iz časa vstajenja in dvatisočletno vztrajanje kristjanov nakazujejo, da Jezus res živi med nami in nam prinaša novo upanje.

Slovesno praznovanje so obogatili ubrani ministranti in mogočno petje župnijskega zbora. Njim, mežnarjema in vsem ostalim, ki so oblikovali podobo prazničnih dni, se je župnik zahvalil za njihovo služenje.

Pred koncem svete maše pa so pevci župnijskega upravitelja Blaža Dobravca presenetili še z voščilom v ruskem napevu, saj praznovanje letošnje velike noči sovpada z njegovim prehodom v Kristusova leta.


Majda Šraj Mihelčič

foto: Borut Kraševec


 


 


 


 


Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik