Veliki petek

Veliki petek je dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu, ko se namesto svete maše obhajajo obredi. Cerkev je temna, zvonovi in orgle so tiho.

Na ta dan je bil Jezus kljub svoji veličini nemočen, ponižan, zapuščen in  zasramovan. Del njegove bolečine je v srca župljanov zarezala tudi pesem »Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?«.

Jezusovo trpljenje smo premišljevali s pomočjo pasijona po Janezu. Sledile so slovesne prošnje za vse potrebe, nato pa razgrnitev korpusa. Podobi Jezusa na križu smo se v ponižni drži poklonili s poklekom in poljubom.

Župnik nas je pri obredu nagovoril, da tako kot Jezus v času trpljenja in smrti ni bil sam, tudi mi nismo sami. On naše trpljenje, če mu ga izročamo, spremeni v smisel, upanje in rodovitnost za večno življenje.

Sledil je prenos sv. Rešnjega telesa k božjemu grobu in molitev rožnega venca božjega usmiljenja, ki je ponovno zbral župljane v skupni molitvi.


Majda Šraj Mihelčič

foto: Borut Kraševec

 

 

 

 

 

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik