Splošna obvestila nov./dec. 2018

TEDEN KARITAS pod geslom »Mladost iz korenin modrosti«, bo potekal od ponedeljka, 26. nov., do prve adventne nedelje. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE bo v sredo, 28. nov. 2016 ob 20h z neposrednim prenosom na 1. programu RTV Slo in Radia Ognjišče. V času koncerta in tudi ves december se zbirajo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

ŽEGNANJE GORENJE POLJANE:
soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah obhaja žegnanjsko mašo v soboto, 1. dec., ob 10.00h.

ŽEGNANJE V VRHNIKI:
soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja žegnanjsko mašo v soboto, 1. decembra, ob 16.30h.

ŽEGNANJE NA BABNEM POLJU:

pred godom svojega zavetnika sv. Nikolaja župnija Babno Polje v nedeljo, 2. decembra, ob 8.30h obhaja farno žegnanje. Pri sveti maši bo nabirka za nova vhodna vrata.

OBISK SV. MIKLAVŽA: sv. Miklavž nas bo s svojim spremstvom obiskal v sredo, 5. decembra. Ob 17.00h v župnijski cerkvi v Starem trgu in ob 19.30h v župnijski cerkvi na Babnem Polju. Hvala občini Loška dolina za pomoč pri izvedbi miklavževanja.

PRVI PETEK: na prvi petek (7.12.) v mesecu decembru bo župnik obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE obhajamo v soboto, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika. Med večerno sveto mašo v Starem trgu bo sprejem novih ministrantov.

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji priporočili svojemu zavetniku sv. Ambrožu in se spomnili vseh pokojnih čebelarjev, bo v nedeljo, 9. decembra, ob 8.30h v farni cerkvi na Babnem Polju.

DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM: od nedelje, 16. dec., se bomo z devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Vsak večer, razen ob nedeljah, bomo devetdnevnico ob 18h začeli s pobožnostjo MARIJO NOSIJO, ko bomo ponesli Marijo po cerkvi s svečkami v rokah. Po sveti maši boste otroci prejeli listke. Kdor bo imel vseh 9 listkov, bo šel v januarju na nagradni izlet.

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 16. dec., bo ob 15.30h v Starem trgu možnost za spoved. Na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bodo opravili spoved v času verouka.

KONCERT božičnih pesmi skupine KRESNICE ter novega župnijskega mladinskega ansambla bo v nedeljo, 23.12. ob 18.00 v župnijski cerkvi v Starem trgu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik