Mesec rožnega venca

MolitevMesec oktober je posvečen Mariji Kraljici rožnega venca. Ta čas naj bo naša priložnost, da poglobimo premišljevanje skrivnosti Jezusovega delovanja in odrešenja.

 

Molitev rožnega venca ni samo dolgočasno ponavljanje Zdravamarij, ampak ob tem premišljujemo celotno Kristusovo življenje. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o kristjan...« poje cerkvena pesem. Ker molitve Očenaš in Zdrava Marija,kar same od sebe pridejo iz naših ust, lahko ob tem tudi premišljujemo.

 

Skrivnosti rožnega venca nas spomnijo na naš odnos do vere, do Boga in do soljudi. Ko smo na poti, v avtu, namesto, da prižgemo televizijo ali brskamo po internetu, namesto, da zavrtimo telefon in se tja v en dan pogovarjamo ali si pošiljamo sms - e, ko nimamo kaj “pametnega” početi, lahko molimo rožni venec. Tako bomo premagovali težave, ki nam jih prinaša življenjski vsakdan. Da se spomnimo na molitev, lahko nosimo vedno s sabo molek ali rožni venec, v žepu, v avtomobilu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Vsak dan eno uro pred večerno

sv. mašo v Starem trgu

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

040 500 996 - župnik Boštjan Modic

e-mail: bostjan.modic@rkc.si

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik