Mesec rožnega venca

MolitevMesec oktober je posvečen Mariji Kraljici rožnega venca. Ta čas naj bo naša priložnost, da poglobimo premišljevanje skrivnosti Jezusovega delovanja in odrešenja.

 

Molitev rožnega venca ni samo dolgočasno ponavljanje Zdravamarij, ampak ob tem premišljujemo celotno Kristusovo življenje. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o kristjan...« poje cerkvena pesem. Ker molitve Očenaš in Zdrava Marija,kar same od sebe pridejo iz naših ust, lahko ob tem tudi premišljujemo.

 

Skrivnosti rožnega venca nas spomnijo na naš odnos do vere, do Boga in do soljudi. Ko smo na poti, v avtu, namesto, da prižgemo televizijo ali brskamo po internetu, namesto, da zavrtimo telefon in se tja v en dan pogovarjamo ali si pošiljamo sms - e, ko nimamo kaj “pametnega” početi, lahko molimo rožni venec. Tako bomo premagovali težave, ki nam jih prinaša življenjski vsakdan. Da se spomnimo na molitev, lahko nosimo vedno s sabo molek ali rožni venec, v žepu, v avtomobilu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

V času epidemije so uradne ure od srede

do sobote med 18.15 in 18.45.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik