Pričakovanje - advent

Kadar se veselimo ali kaj nestrpno pričakujemo, bi radi delili svoje občutke z vsemi ljudmi. Stari so to vedeli. Vedeli so tudi, da je skupna molitev močnejša, pristnejša, da pomaga tudi omahljivcem in nejevernežem …


zoomDanes se zapiramo vsak v svoj dom, v svoje srce. Jezus pa pravi: »Kjer sta dva ali trije zbrani v mojem imenu, sem jaz med njimi«. Zato ne zamahnimo z roko, kadar nas vabijo v skupnost, ne ograjujmo se vsak v svoj duhovni kotiček ali še več: povabimo sami tudi druge, da bi skupaj upali, pričakovali … se veselili.

 

 

Kristjani se tako vsako leto pripravljamo na Jezusovo rojstvo. Naše domove pa v tem času krasijo adventni venci s štirimi svečami. To je zunanje znamenje naše priprave. Kdor se bo omejil samo na to, bo storil zelo malo ali skoraj nič. Za Jezusov prihod je pomembna duhovna priprava, saj Jezus želi stopiti v naša srca, spremeniti naše življenje in nas napraviti deležne Božje ljubezni. Zato nas bo Jezusova beseda v štirih adventnih nedeljah še posebej spodbujala k razmišljanju k bolj poglobljenemu duhovnemu življenju.

 

 

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

V času epidemije so uradne ure od srede

do sobote med 18.15 in 18.45.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik