Štiri sveče

Štiri sveče

 

Štiri sveče so počasi izgorevale. Prva je rekla: »Jaz sem mir, ampak ljudje me ne znajo obdržati. Zdi se mi, da mi ne preostane drugega, kot da ugasnem.« In je ugasnila. Druga pravi: »Jaz sem vera. Žal ne služim ničemur. Ljudje nočejo vedeti zame in zato nima smisla, da ostanem prižgana.« Komaj je nehala govoriti, je ugasnila. Zelo žalostno pravi tretja sveča: »Jaz sem ljubezen. Nimam moči, da bi še naprej gorela. Ljudje me vse manj cenijo. Svoje drage bolj sovražijo kot ljubijo.« Počasi je tudi tretja ugasnila.

 

Nepričakovano... stopi v sobo otrok. Ko vidi ugasle sveče, se prestraši teme in reče: »Kaj vendar delate! Morale bi goreti, saj veste, da se bojim teme.« In ko to izreče, pade v jok. Tedaj spregovori četrta sveča:»Ne obupuj, otrok moj, ne joči. Dokler bom gorela, lahko z mojim plamenom ponovno prižgeš druge sveče. Jaz sem upanje.« S solznimi očmi prižge otrok nazaj - s svečo upanja - ugasle tri.


Naj upanje v naših srcih nikoli ne ugasne. Vsakdo od nas lahko - kot ta otrok – z zaupanjem ponovno prižge vero, mir, ljubezen v svojem in srcih ljudi...

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik