Sveti večer

Pomenljiva, lepa in že zelo stara je navada kristjanov, da na svete večere (na večer pred Božičem, novim letom in Sv. tremi kralji) blagoslavljamo svoje domove.

 

Pri tem uporabljamo že blagoslovljeno vodo in kadilo kot zunanje znamenje tega, kar se dogaja v božičnih praznikih v srcih kristjanov; namreč sebe, svoje najbližje in svoje domove izročamo Gospodu.

 
Blagoslov začnemo pri jaslicah, potem ko se zbere vsa družina. Pripravimo žerjavico in kadilo, blagoslovljeno vodo z vejico z božičnega drevesca, prižgano svečko (najbolje Luč miru iz Betlehema) in se dogovorimo za molitev. Spodobi se, da molitev in blagoslov doma začnemo in končamo s primerno pesmijo. Nato gremo v obhod našega doma (in seveda vseh ostalih stavb). Vmes molimo rožni venec (Veseli del), ali vsaj desetko, + ki si ga Devica rodila.


Začetek in konec blagoslova doma in molitve naj bo pri domačih jaslicah. Jaslice popeljejo naše misli v vas Jezusovega rojstva v daljnem Betlehemu. Vsaka figurica je zgovorna, sporoča nam veselo oznanilo: PRIHAJA ODREŠENJE.

 

SVETO BOŽJE DETE, BLAGOSLOVE SVETE, NAJ NA VAS NATRESE IN MIRU PRINESE;
DA BO NOVO LETO, Z BOGOM SPET ZAČETO IN BO VAŠE DELO LEP USPEH IMELO.
Blagoslovljene božične praznike vam želiva vaša duhovnika Boštjan in Erik

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik