Ko te naslednjič obišče ...

"Ko te naslednjič obišče satan in te spomni na tvojo preteklost, ga ti spomni na njegovo prihodnost!"

 

Križ


Ta misel nam v velikonočnem času vliva pogum. Res je svet velikokrat zelo neprijazen in ni odsev cvetoče pomladi. Res je tudi, da mi sami z vsemi sposobnostmi, ki jih imamo, tudi nismo posebni slavčki s svojim govorjenjem in ne cvetovi s svojim ravnanjem. Vendar nam narava sama s svojim zelenjem vliva pogum, da je mogoče iz tiste zimske sivine in rjavine otopelosti spet pognati novo življenje, olepšati okolje, razveseliti preprosta srca in pokazati nastavke za bogate sadove.

 

Če samo razpravljamo o krizah, ki se kar množijo na vseh poljanah človeškega udejstvovanja, lahko obstanemo malodušni za vsak pogum, onemogočeni za vsak podvig, preslabotni za vsako rešitev. In če ob vsem tem gledamo samo še nazaj in se zgrozimo in zgražamo nad vsemi zablodami - pa res usahne vsaka dobra volja, da bi se še borili za kaj dobrega. Satan je na ta način spet uspel vtihotapiti svoj načrt in svoje razmišljanje v našo podzavest. V preteklosti nas je vneto vabil na stranpoti in se smejal, ko smo s takšnim užitkom segali po prepovedanih sadovih ter ustvarjali samo svoj dobiček, spregledali pa brata v stiski. Prav užival je, ko smo se zanašali na svojo logiko in smo smelo uporabljali talente za zgrešene naložbe - pri tem smo seveda spravili Sveto pismo v arhiv, mašo zreducirali na Božič in Veliko noč ter prezirali zakramente. Za poseben uspeh si je štel, da nas je uspel prepričati, da v sodobnem času prepustimo Boga za družbo babicam in ga uporabljamo samo še za strašilo otrokom.

 

Vendar: »Ko te naslednjič obišče satan in te spomni na tvojo preteklost, ga ti spomni na njegovo prihodnost!«

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik