Zaposlenost

Narava

 

Ko je kmet zjutraj vstal in pogledal skozi okno na travnik, je videl, kako so se narcise razcvetele prav okoli njegovega doma. "Kako lepo!" je vzkliknil. "Rad bi ostal in občudoval cvetlice, a moram iti na polje orat." Ko se je zvečer vrnil, so narcise že odcvetele.


Drugi dan je kmet videl dva vrabčka, ki sta se sedla na okensko polico. Bila sta zelo ljubka in njuno čivkanje zelo  razposajeno. "Kako lepo petje," je zavzdihnil, "a mu bom prisluhnil, ko bom pomolzel krave." Ko se je vrnil, sta ptička že odletela.


Ko je naslednji dan vstal, je zaslišal ropot pred vrati. Pogledal je skozi okno in videl lepega belega žrebca, poskakujočega v jutranjem soncu, kot da ga vabi, naj ga zajaha in odjezdi z njim med polja. "To je najlepši konj, kar sem jih kdaj videl," je rekel. "Vrnil se bom in oddirjal s teboj, brž ko bom popravil ograjo za hišo." Žrebec ga ni čakal, da bi popravil ograjo.


Mnoga leta je bil kmet jutro za  jutrom priča kakšnega čudovitega dogodka pred svojo hišo. Toda potrebno je bilo skrbeti za  kmetijo, zato ni našel časa, da bi se ustavil in občudoval te stvari.


Lepe počitnice in miren dopust!

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik