Jetnik in mravlja

 

ječa

 

Neki moški je bil obsojen na dvajset let ječe. Njegova največja težava je bila, kako zapolniti obilico časa, ki ga je nenadoma imel. Po nekaj mesecih je odkril, da pod zdrobljenim ometom njegove celice živijo mravlje. Ena od njih se mu je zdela posebno bistra in odločil se je, da jo bo začel učiti.


Potrebno je bilo veliko potrpljenja, vendar je po petih letih mravlja ubogala ukaze, plesala na napetem lasu in skočila dvojni salto mortale. Pet let pozneje je čudežna (in dolgo živeča) mravlja znala zapeti vse aktualne pesmi. V nadaljnjih petih letih je odlično obvladala štiri jezike. Ravno se je učila petega, ko so jetnika izpustili iz ječe. Dragoceno mravljo je vzel s seboj v upanju, da mu bo z nastopi v televizijskih oddajah pomagala zaslužiti veliko denarja.

 

Iz zapora se je odpravil naravnost v gostilno. Nekaj je popil, potem pa se ni mogel upreti skušnjavi, da ne bi pokazal spretnosti svoje mravlje. Postavil jo je na točilni pult, nato pa poklical natakarja. »Poglej to mravljo!«


Natakar ni izgubljal časa; medtem ko je mravljo zbrisal z mize, je prijazno rekel: »Gospod, se vam opravičujem!«

 

Mnogi starši in vzgojitelji posvetijo mnogo truda in potrpljenja vzgoji mladih. Potem pa se zgodi nekaj, kar dosežke vseh naporov v trenutku uniči. Za vogalom je namreč zmeraj kak »natakar«, za katerega doseženo ne pomeni veliko ali pa tega sploh ne opazi. Lažje bi bilo torej učiti slone kakor mravlje (te ljudje zagotovo opazijo).


Bruno Ferrero, Pomembna je vrtnica

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik