Klobuk na glavi

mož s klobukom

 

Neki mož je stal v nabito polni cerkvi s klobukom na glavi. Tudi ko so mu drugi rekli, da je navada, da se v cerkvi odkrijemo, je mož ostal pokrit.

 

Tudi župnika je zmotil mož s klobukom, zato ga je po maši počakal. Rekel mu je, da je vesel, ker je prišel v njihovo cerkev ter ga povabil, naj še naprej hodi. Mu je pa tudi dejal, da ni primerno in dostojno v cerkvi imeti na glavi klobuk. »upam, da boste v prihodnje to upoštevali,« je sklenil župnik.

 

»Najlepša hvala,« je odvrnil mož. »In še bolj hvala, ker ste končno govorili z menoj. Lepo, da ste me povabili, naj hodim k sveti maši. Dejansko redno hodim sem že tri leta, toda šele danes so me ljudje prvič opazili. Tri leta me ni nihče poznal in nihče ogovoril. Danes pa, ko sem obdržal klobuk na glavi, sem prvič spregovoril z mežnarjem. Sedaj pa se pogovarjam celo z vami. Doslej ste mi vedno dajali občutek, da ste preveč zaposleni, da bi lahko govorili z menoj.«

 

Je res potrebno, da nekdo naredi nekaj narobe, da si vzamemo čas, da bi spregovorili z njim? Oprostite mi vsi, ker vas opazim samo, ko naredite kaj narobe …


zgodba iz interneta

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik