Marija božja mati

 

Eno samo mater poznamo v zgodovini sveta, o kateri ljudje tudi grdo govorijo. Nihče še ni slišal, da bi kdo rekel žal besedo nad Mohamedovo, Konfucijevo, Hitlerjevo, Stalinovo materjo, tudi nad Judeževo materjo ne. Koliko jezikov pa je obrekovalo in koliko peres je omadeževalo Jezusovo mater! Kaj je vendar storila ta uboga mati, da se z njo tudi grdo ravna, da je tako osovražena, prezirana?

 

Predstavljajte si, da bi živeli pred vašo mamo in da bi jo lahko oblikovali po svoji zamisli. Mar je ne bi naredili najlepše izmed vseh mater, ki so kdajkoli živele na tem svetu? In Gospod Jezus, Božji Sin, ki je prav to možnost imel, jo je naredil po svoji zamisli, ker je bil pred njo, kakor je kipar pred svojo stvaritvijo.

 

Veliko skrbi in modrosti je vložil Stvarnik v "urejanje" tistega rajskega vrta, kjer naj bi se poročila prvi mož in prva žena, a še veliko več ljubezni je vložil v pripravo tistega vrta, v katerega se mu ni bilo treba sramovati poslati svojega Sina; vrta, v katerem se ni mogla splaziti hudobna kača, vrta, v katerem se ni slavila poroka med človekoma, ampak med Bogom in človekom. Med vsemi ženskami sveta je pač samo Marija slišala angelski pozdrav: "Veseli se, milosti polna" (Lk 1, 28).

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik