1. Slovenski dan v Schiu

Letos mineva 5 let, odkar je tudi naših krajev dotaknil nebeški blagoslov po Mariji, Kraljici ljubezni. Med letoma 1985 in 2004 se je razodela v mestu Schio v severni Italiji po vidcu Renatu Baronu. Volja Boga Očeta je bila, naj njen klic doseže vse narode sveta. Slovenci, ki smo se kot eni prvih na svetu posvetili brezmadežnemu Srcu Device Marije, smo se v svoji zgodovini radi zatekali k naši nebeški Materi. Da je ljubezen do Marije pri nas v današnjem času še vedno živa, dokazujejo tudi posvetitve posameznih župnij Kraljici ljubezni, pripravljene v sodelovanju z apostoli iz Schia.

Tudi v naši župniji smo se odločili, da za letošnje župnijsko romanje izberemo prav ta kraj, ki je izvir velikih milosti. Pridružili se bomo župnijam, ki so se že posvetili Mariji, kraljici ljubezni (Višnja Gora, Ivančna Gorica, Grosuplje, Tržič) na zahvalnem romanju, na katerem se želijo iz hvaležnosti za vse prejete darove zahvaliti Kraljici ljubezni. Vsi smo njeni otroci in tudi sami čutimo, kako nas v življenju spremlja njen ljubeči pogled in varno vodi njena roka. Svojo predanost Mariji še bolj globoko doživljamo v mesecu maju, ko obhajamo šmarnično pobožnost. Naj bo eden od njenih sadov obisk svetega kraja Schia, kjer bo v soboto, 14. junija 2014, potekal 1. slovenski dan. Takrat bomo v veselju, da vsi pripadamo veliki družini Marijinih otrok, deležni bogatega duhovnega programa, v katerem bodo sodelovale vse omenjene župnije. Slovesno sveto mašo bo daroval upokojeni nadškof iz Trsta, g. Alojz Uran, pri njej pa bomo obnovili svojo zvestobo Mariji in odločenost, da se ji pustimo voditi v naši hoji za Kristusom, Odrešenikom. Posebnost romanja bo v tem, da bomo med molitvijo svetega rožnega venca Marijo nosili v procesiji po parku Cenacola (hiše molitve), župnije pa se bodo izmenjevale pri nošenju in molitvi. Nagovorili nas bodo tudi predsednik Marijanskega gibanja Gino Marta, žena vidca Renata Rita Baron, Mirco Agerde in drugi apostoli.

Tako želimo obnoviti in utrditi svojo zavezo z Bogom po Mariji in ob tem tudi medsebojno bratsko povezanost. Kraljica ljubezni nas vse vabi, da se srečamo z njo, saj nam želi pri Bogu izprositi novih milosti in darov Svetega Duha, da bi mogli pripravljeni prepoznati znamenja časa in s trdno vero ostati zvesti Bogu v ljubezni.

V cerkvi pri izhodu si vzemite prijavnice, ki jih lahko izpolnjene oddaste do konca meseca maja kadar koli v župnišču, lahko tudi kar v nabiralnik. Prispevek za pot znaša 30€ za odrasle in 10€ za otroke, kosilo bo iz popotne torbe. Odhod bo ob 5. uri zjutraj, vrnitev predvidoma okoli 22. ure zvečer. Podrobnejši program si lahko ogledate na oglasni deski.

Marija, Kraljica ljubezni nam govori o Schiu takole: "Slavimo Gospoda. Otroci moji, mir, milost in tolažbo najdejo srca, ki hitijo na kraje, kjer jih jaz kličem. Tisti, ki me bodo poslušali, se bodo trdno vrnili k veri in jaz jih bom shranila v svoje srce. Vera, samo vera lahko da ljudem pravi smisel življenja." (16. 10. 1986)

"Zaznavajte tukaj mojo nenehno navzočnost. Na tem svetem mestu bom sprejela vsako vašo molitev." (3. 10. 1990)

"Spoštujte ta kraj, posvečen z mojo navzočnostjo. Tukaj vas bom tolažila in bom navzoča tudi, če se ne bom prikazovala." (31. 12. 1995)

Lepo bi bilo, da bi se tudi iz naše župnije v čim večjem številu udeležili tega romanja in s svojim pričevanjem vere pripomogli k uspešni izvedbi 1. slovenskega dneva v Schiu. Naj bo naš odziv na Marijin klic priložnost, da odkrijemo vso lepoto evangelija in zaživimo novo življenje iz ljubezni.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik