Piškoti

piskoti

 

Neko dekle je v čakalnici velikega letališča čakalo na svoj polet. Ker se je čakanje zavleklo, si je kupila knjigo, da bi ji čas hitreje minil. Kupila si je tudi vrečko piškotov. Usedla se je v čakalnico za VIP-goste, da bi lahko v miru brala in se odpočila.

Poleg nje se je usedel mož, ki je odprl revijo in začel brati. Ona je mirno nadaljevala z branjem in si postregla prvi piškot iz vrečke. Takoj je tudi mož poleg nje vzel enega. Postala je nejevoljna, toda rekla ni ničesar. Pomislila je: "Kako je nesramen. Če bi bila bolj odločna, bi mu prisolila eno, da bi si zapomnil za vedno." Vsakič, ko je vzela piškot, je tudi on vzel enega. Bila je tako ogorčena, da sploh ni vedela, kaj storiti. Ko je v vrečki ostal samo še en piškot, je pomislila: "Kaj bo pa zdaj naredil ta brezobzirnež?" Mož pa je razdelil zadnji piškot na dva kosa in ji pustil polovico.

To pa je bilo že preveč. Začela je pihati od jeze. Zaprla je knjigo, pograbila stvari in odšla v
prostor za vkrcanje. Ko se je v letalu, že pomirjena, udobno namestila v svojem sedežu, je odprla torbo in zagledala še zaprto vrečko piškotov… Bilo jo je pošteno sram, ko je doumela svojo zmoto. Pozabila je, da je piškote dala v torbo … Mož pa je z njo delil svoje piškote, ne da bi postal jezen, živčen, nejevoljen ali vznemirjen, medtem ko je ona bila vsa iz sebe, ker je mislila, da je delila svoje piškote z njim. Zdaj pa ni bilo več časa za razlage in opravičevanje.

Kolikokrat v življenju jemo piškote drugih in se tega ne zavedamo. Preden si ustvarimo mnenje, raje dobro premislimo. Morda stvari niso čisto take, kot si mi predstavljamo. Ne mislimo o drugih, česar ne vemo.

V življenju so štiri stvari, ki so za vedno izgubljene:
- kamen, ki smo ga vrgli
- beseda, ki smo jo izrekli
- priložnost, ki smo jo zapravili
- čas, ki je potekel.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik