Pravi angel si

Angelček

 

Angeli so dejavni v senci, delajo čudeže, ne da bi sami vedeli za to!

Angeli so ljudje, ki sevajo »svetlobo«. Svetlo in jasno postane povsod, kjer se pojavijo. Angeli so ljudje, ki nosijo v sebi neko prvobitno rajsko veselje. Verjemi mi, angeli so bitja iz mesa in krvi, ki nevidno držijo svet v ravnovesju. Čutiš, da po njih prodira do nas neka skrivnostna, prvobitna dobrotljivost, ki hoče doseči ljudi. Odsev ljubezni so, ki bi te najraje objela.

Problem imaš. Ne najdeš izhoda. Ne gre več. Ne moreš več. Tedaj dobi nekdo neviden navdih, neke vrste ukaz, naj gre k tebi, ti pomaga, te potolaži, ti da neki namig, pokaže rešitev ali te spodbudi k odločilnemu koraku. Tedaj porečeš: »Saj ti si pravi angel.« Temina se razblini, skrbi izginejo, življenje spet postane svetlo.

Nič koliko takšnih angelov sem že srečal. Včasih kar sredi ceste, v množici ljudi. Pojavili so se iznenada, mi podali roko, rešili problem in spet izginili, ne da bi čakali, da se jim zahvalim. Še so angeli na svetu. Lahko bi jih bilo mnogo več ob tako številnih problemih, ki tarejo ljudi. Vendar ne pridejo za plačilo in po naročilu.
Phil Bosm

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik