Božič

 

Božič!
Kako nas nagovarja ta čudovit praznik? O, kako bi želel, da bi resnično doživeli skrivnost božjega rojstva. Da bi nas napojila trajna toplina njega, ki nas je odrešil. Da bi doživeli rojstvo Boga v sebi. Bog se razodeva malim, vsem, ki smo kakorkoli prizadeti. Rojeva se v neuglednem okolju, v tem našem vsakdanjem svetu, ki stremi po zunanji moči, po blišču in ugodju. Prav v tem svetu se rojeva, ki je poln umazanije in krivic, poln trpljenja. Čudež božjega rojstva se dogaja vsak dan. Ko človek skloni glavo in oprosti krivico, ker hoče biti dober, dovoli, da se v njem rodi Bog. Ko bolnik sredi najtežjih bolečin z zadnjimi napori stisne zobe in se nasmehne bližnjemu ob postelji, da bi ga razveselil, tedaj se v njem rodi Odrešenik. Ko delavec v tovarni z vedrim razpoloženjem žrtvuje celo svoje praznovanje božiča brez uničevalne slabe volje, glejte, celo to pomeni rojstvo božje dobrote. Ko si pritrgamo od svojih ust in obdarujemo potrebnejšega, dovolimo Bogu, da se rodi v svetu. Ko sprejmemo neogibno in vsi mračni in tečni ne preklinjamo svoje usode, ampak jo premagamo z veselim zaupanjem v božjo previdnost, tedaj se v nas, v tem našem svetu, rodi Bog.

Božje rojstvo ni nekaj sila oddaljenega, kar se je zgodilo pred dva tisoč leti in česar se samo še slovesno spominjamo. Božje rojstvo je v nas, če s svojo dobroto in plemenitostjo ogrevamo svet, če se darujemo za brate in sestre, če se trudimo za osebno dobroto v razmerah, ki nam jih je na ta ali na oni način vsililo življenje. Če bomo božje rojstvo razumeli tako, naš svet ne bo hladen. Ogrevala ga bo božja dobrota, ki jo bomo razdajali drugim. Na ta način bo naše praznovanje božiča resnično rojstvo Boga za nas osebno in za mnoge okoli nas. Obdarujmo drug drugega z ljubeznijo, ki je edina trdna vez in edina prava duša našega prijateljstva.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik