Počitnice in dopusti

 

Vsakdo od nas soustvarja zgodovino, preteklost, sedanji trenutek, ki je edini v naši roki, in prihodnost. Za sabo bomo tako pustili neizbrisno sled – dobro ali slabo. Da se človek izkaže in potrudi po svojih najboljših močeh doma, na delovnem mestu ali v šoli je seveda prav in splošno sprejeta zahteva. Celo dolžnost. V času počitnic ali dopustov, pa se zdi, da je človeku »dovoljeno vse«.

Dober delavec si zares zasluži pošteno in pravično plačilo in iskreno vam privoščim počitnice, da si odpočijete glavo in naberete novih moči. Vendar naj to ne bo čas za duhovno brezdelje. »Bog pa ne gre na počitnice!« Vedno in povsod nas spremlja. Dolžnosti kristjanov se med počitnicami ne spremenijo. Prav med dopustom se pokaže, iz kakšnega testa smo, kakšni kristjani smo.

V počitniškem srečevanju naj vsi odhajajo od vas bogatejši za spoznanje, da je lepo in vredno biti blizu Bogu, odkrivati ljudi tujih krajev in dežel in začutiti božje stvarstvo v vsej polnosti in raznolikosti. Vsaj med počitnicami in dopustom – ste lahko srečni.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

SAMO PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik