Biti pošten?

 

Ko je imel Janezek šest let, je spremljal svojega očeta. Opazil je, da je oče ukradel bankovec za dvajset dolarjev. "Vse je v redu, sine. Saj vsi delajo tako."

Ko je imel Janezek devet let, je šel s svojo mamo po nakupih. Blagajničarka se je zmotila in ji vrnila preveč denarja. Ko je mati spravljala denar v denarnico, je sinu prišepnila: "Saj bi vsak tako naredil".

Pri šestnajstih je dobil prvo službo v veleblagovnici. Njegova naloga je bila, da je na dno zaboja položil prezrele paradižnike, manj zrele pa na vrh. Delovodja mu je rekel: "Tako bomo naredili dober posel."

Ko je bilo Janezu devetnajst let, je prišel v študentski dom. Nekega dne se mu je približal študent in ga prosil, da bi odgovoril na nekaj vprašanj. Kmalu so ugotovili, da je fant sleparil in poslali so ga domov. Starši so bili silno razočarani. Očitali so mu: "Kako si nam mogel storiti tako sramoto?

Če svet odraslih česa ne prenese, je to nepošten človek."

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI.

Vstopate z zaščitno masko ter

razkuženimi rokami.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik