Nedelja svetniških kandidatov

NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV nas vsako leto vabi, da bi te kandidate bolj poznali in molili, da bi nam bili čimprej postavljeni za svetilnike na življenjski poti. Letos bo slavje pri Sv. Vidu nad Cerknico v nedeljo, 20. septembra, ob 15h molitev rožnega venca, ob 16h somaševanje, ki ga bodo vodili škofje. Po somaševanju bodo kratka poročila o tem, kako napredujejo postopki za misijonarja Andreja Majcna in Friderika Baraga, škofa Antona Vovka in Janeza Gnidovca, in prof. Antona Strleta, katerega sto letnico rojstva obhajamo.

Kdo je bil prof. dr. Anton STRLE?
Življenjski okvir: Rojen v Osredku (župnija Sv. Vid) 21. januarja 1915. Zgodaj je izgubil starše. Devetleten je začel hoditi v šolo in s pomočjo župnika Puclja prišel v škofijsko gimnazijo v Ljubljani. Po gimnaziji in bogoslovju je bil 29. junija 1941 posvečen v duhovnika. Potem je bil vzgojitelj srednješolcev, ki so ga po mučeniški smrti Alojzija Grozdeta (1.1.1943) prosili, naj napiše življenjepis njihovega sošolca. Po vojni je bil g. Strle trikrat v zaporu, najdlje od 1947-52. Šest let je vodil župnijo Planina pri Rakeku. Od leta 1956 do upokojitve 1985 je bil predavatelj na Teološki fakulteti v Ljubljani. Do smrti, 20. oktobra 2003, je spovedoval in maševal pri uršulinkah v Ljubljani.

Zakaj SVETNIŠKI KANDIDAT?
Kljub slabotnemu zdravju je ogromno delal. Bolj kot s predavanji je s svojo gorečnostjo, ponižnostjo, pristno pobožnostjo vplival na slušatelje.

MOLITEV za beatifikacijo
Sveti troedini Bog,
svojega služabnika Antona Strleta si poklical,
da Ti je kot duhovnik, spovednik in bogoslovni učitelj zvesto služil v veri, upanju in ljubezni.
Z globokim molitvenim življenjem in obhajanjem evharistije je spolnjeval svoje vsakodnevne dolžnosti. V luči svojega vodila »Povsod Boga« se je popolnoma izročil Jezusovemu in Marijinemu Srcu.
(Na njegovo priprošnjo Te prosim za ....). Daj, da bo pred vesoljno Cerkvijo prištet med blažene.
Po Kristusu, našem Gospodu.
Oče naš. Zdrava Marija. Slava Očetu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

SAMO PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik