Splošna obvestila maj 2017

1. MAJ - sv. Jožef, zavetnik delavcev
Vsako leto začenjamo mesec maj s praznikom sv. Jožefa delavca, praznikom delavcev. Torej praznik očetov in mater, ki dneve in dneve dajete svoje najboljše življenjske moči za ljubi kruhek. Praznik svetega Jožefa, delavca, nas zato nujno sprašuje o delavnosti, zanesljivosti, pravičnosti in poštenosti, kakršen je sveti Jožef bil. O pravičnosti in poštenosti delavcev in delodajalcev in sicer na vseh področjih življenja. O pošteno opravljenem delu in o pravičnem plačilu za opravljeno delo.

MARIJIN MESEC MAJNIK - ŠMARNICE: V Viševku v cerkvi Marije Vnebovzete, v cerkvi sv. Jedrt v Nadlesku in v kapelici sv. Izidorja v Danah se boste ves mesec maj zbirali otroci in odrasli ter brali šmarnice za otroke z naslovom ČUDEŽ NA SKALNICI avtorice Kristine Tičar. Pri mašah v Starem trgu pa bomo brali šmarnice za odrasle: NAREDI ME ZA ORODJE SVOJEGA MIRU, ki jih je napisal p. Janez Šamperl OFMConv.
Otroci boste vsak dan za spodbudo dobili tudi nalepko z Marijino podobo. Otroci bodo radi hodili k šmarnicam, če boste šli z njimi tudi starši...

VEROUK: v času prvomajskih počitnic ne bo verouka. Ker je preostal samo še en mesec verouka, prosim vse veroukarje, da skrbno pregledajo in naredijo naloge, uredijo nedeljske listke, in ponovijo snov, da bomo lahko ocenili in zapisali spričevala. Starši, preglejte njihove knjige in zvezke.

FLORJANOVA NEDELJA: 7. maja, bo pri sv. maši v Babnem Polju ob 8.30h in v Starem trgu ob 10h postroj in blagoslov gasilcev ter sv. maša na čast sv. Florjanu za vse pokojne gasilce iz obeh župnij.
GOR. JEZERO: v soboto, 6. maja, ob 16h bo postroj, blagoslov gasilcev in sv. maša na čast sv. Florjanu za vse pokojne gasilce.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu, 5. maja, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

PRVOOBHAJANCI:
Sestanek za starše letošnjih prvoobhajancev bo v sredo, 10. maja, ob 19.30h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu (takoj po večerni sv. maši).
Slovesnost prvega obhajila bo v nedeljo, 28. maja, ob 10h v Starem trgu.
V tednu pred praznikom se bomo s prvoobhajanci vsak večer ob 19h pri maši zbirali k molitveni devetdnevnici, pri kateri se bomo pripravljali na prejem Jezusa v sv. hostiji. V petek, 26. maja, bo ob 18h prva sv. spoved za prvoobhajance in tudi možnost za spoved staršev in sorodnikov.
Letošnji prvoobhajanci so (16): BARAGA Izidor iz Kozarišč, AVSEC Simon iz Podoba, ZBAŠNIK Jošt iz Dan, ZABUKOVEC Rok iz Loža, KRAŠEVEC Tina iz Markovca, STERLE Izak iz St. trga, STERLE Lana iz Nadleska, ŠRAJ Jernej iz Nadleska, ANTONČIČ Anamarija iz Vrha, PALČIČ Živa iz Markovca, JENC Mitja iz Loža, BARAGA Matej iz Kozarišč, ŠEMROV Manca iz Nadleska, MIHELČIČ Tadej iz Viševka, MULEC Kristina iz St. trga, MOHAR Žana Liza iz Loža.

MINISTRANTI: v soboto, 13. maja, ob 9h bo v župniji Cerknica DEKANIJSKO SREČANJE MINISTRANTOV, ki se ga bomo udeležili tudi iz naše župnije. Vabim naše ministrante, da se udeležite tega srečanja in tekmovanja.

ŽEGNANJE NA KLANCAH: po godu svojega zavetnika (12. maj) bo soseska sv. Pankracija na Klancah v soboto, 13. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje. Darovi v muto bodo namenjeni za stroške beljenja cerkvice in novih klopi. Zahvaljujem se vsem, ki lepo skrbite za lepoto naših svetišč. Vabljeni na žegnanje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik