Splošna obvestila maj 2017

DANE - ŽEGNANJE: po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Izidorja v Danah v soboto, 20. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje. Vabljeni!

ŠKRILE - ŽEGNANJE: po godu svojega zavetnika soseska sv. Urbana v soboto, 25. maja, ob 17.30h obhaja žegnanje.

ŽEGNANJE - GORENJE JEZERO: soseska sv. Kancijana na Gor. jezeru obhaja v soboto, 3. junija, ob 17.30h žegnanje. Vabljeni.

PROŠNJI DNEVI:
pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo ti. prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju in za odvrnenje od hude ure. Naravne nesreče nas vedno znova opominjajo, kako je naše življenje in imetje zelo negotovo. Božja beseda pove: "Nič ni tisti, ki sadi in seje, ampak ta, ki daje rast, Bog." Kuge, lakote in vojske - reši nas, o Gospod! Zavedati se moramo, da je vse v božjih rokah.
Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek v Viševku, v torek pri sv. Petru v Ložu, v sredo v Podcerkvi. Vabljeni.

GOSPODOV VNEBOHOD: v četrtek, 25. maja, obhajamo slovesni praznik, udeležimo se praznične sv. maše ob 17.30h v Babnem Polju ter ob 19h v Starem trgu.

PRVO SVETO OBHAJILO:
Slovesnost bo v nedeljo, 28. maja,
ob 8h v Babnem Polju (1 prvoobhajanka) in
ob 10h v Starem trgu (15 prvoobhajancev).
Ves teden pred praznikom bomo prvoobhajanci in njihovi starši vsak večer ob 19h prihajali k ti. DEVETDNEVNICI v Stari trg. Otroci naj bodo vsaj 15 min pred mašo v prezbiteriju. Po maši bodo vsak dan tudi krajše vaje za sodelovanje pri nedeljskem slavju.
Čiščenje farne cerkve urejanje okolice bo v petek ob 14h (po dogovoru s starši!)
Prva sveta SPOVED za otroke, ki se pripravljajo na prvo srečanje z Jezusom, bo v petek, 26. maja, ob 18h. V tem času bo na voljo tudi spovednik za starše in sorodnike prvoobhajancev.
V Starem trgu se bo v nedeljo ob 10h sprevod prvoobhajancev skupaj z obema staršema začel pred kaplanijo, prvoobhajanci bodo med mašo spredaj v prezbiteriju, okrog oltarne mize, za starše slavljencev pa bodo rezervirane prednje klopi. Prosim, da to upoštevate.
Toplo vam priporočam, da se tudi v svojih osebnih molitvah spomnite vseh letošnjih 16 fantkov in deklic, da bi bil tudi njim Jezus v Presveti hostiji vse življenje zaupen življenjski sopotnik.

PRVI PETEK: v petek, 2. junija, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel sv. obhajilo na dom. Zjutraj ob 8h in zvečer 1 uro pred mašo bo možnost za redno mesečno spoved. Vabljeni tudi k skupni pobožnosti na čast Srcu Jezusovemu in Marijinemu 1 uro pred mašo.

SPRIČEVALA: v nedeljo, 4. junija, bomo zaključili z veroučnim letom 2016/17. Bogu se bomo pri maši zahvalili za veroučne urice, pri katerih smo skušali rasti v veri in ljubezni do Boga in bližnjega. Po maši bomo razdelili tudi spričevala.

GLAVNI SHOD NA KRIŽNI GORI bo na binkoštno nedeljo, 4. junija, ob 15h. Sv. maša na praznik binkošti bo v farni cerkvi v Starem trgu ob 7h in ob 10h. Popoldne ob 15h pa na Križni gori. Vabljeni, da ob 14h skupaj tudi zmolimo križev pot pri kapelicah do cerkve sv. Križa na Križni Gori.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik