Splošna obvestila junij 2017

OTOK: po godu svojih zavetnikov Primoža in Felicijana bo soseska na Otoku v soboto, 10. junija, obhajala žegnanje. Sv. maša bo ob 12h.

KNEŽJA NJIVA: pred nedeljo Svete Trojice bomo obhajali žegnanje na Knežji njivi v soboto, 10. junija ob 17.30h. Vabljeni!

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos bomo v okviru župnije letovali na morju na otoku KRK v Risiki. Skupne počitnice so namenjene za ministrante, pevce, mladino in družine z več otroki:
- 1. teden: od pon. 26.6. do pet. 30.6..
- 2. teden: od pon. 3.7. do pet. 7.7.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v ponedeljek, 12. junija, ob 19.30h v kaplaniji (po večerni maši).

SV. REŠNJE TELO IN KRI: v četrtek, 15. junija, obhajamo slovesni in zapovedani praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi. Sv. maše ta dan bodo ob 19h v Starem trgu in ob 17.30h v Babnem Polju.
Letos bomo imeli telovsko procesijo raje na nedeljo po prazniku, in sicer 18. junija, ob 10h v Starem trgu in ob 8.30h v Babnem Polju.
Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim po našem kraju in blagoslov z Najsvetejšim na vse štiri neba pri "Telovskih" oltarjih.
Postavili bomo štiri oltarje:
1. oltar: na parkirišču pod skednjem
- postavite in krasite ga Kozarišče in Šmarata
2. oltar: na zelenici pred občino
- postavite in okrasite ga Viševek in Vrhnika
3. oltar: na zelenici za cerkvijo,
- postavite in krasite ga Pudob in Nadlesk
4. oltar: na zelenici pod zvonikom,
- postavite ga Podgora in Iga vas.
Pri slovesnosti sodelujmo vsa župnija: pridite vsi ministrantje, pa pevci, veroukarji, mladina, starši, in seveda tudi prvoobhajanci, ki boste pri oltarjih potresali rožice Najsvetejšemu pred oltarji (s seboj prinesete košarice z nabranimi rožicami). Na ta način bomo tudi kot župnijska skupnost zunaj cerkve - javno izpovedali vero v trajno navzočnost Boga v Najsvetejšem zakramentu ter prosili za blagoslov našega kraja in naše župnije. Ključarje naprošam, da se dogovorite med seboj za nošnjo čimvečjega števila bander (farnega in tudi bander iz podružnic).

ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV in OSTARELIH na BREZJE: v soboto, 17. junija bo 49. narodno romanje bolnikov na Brezje. Ob 9. uri se na trgu pred baziliko Marije Pomagaj začne priprava na mašo s petjem in molitvijo rožnega venca. Ves dopoldan bo priložnost za spoved. Med mašo možnost za bolniško maziljenje. Slovesno romarsko mašo ob 10h na trgu pred baziliko bo vodil ljubljanski pomožni škof g. France ŠUŠTAR.

DIES SANCTIFICATIONIS: duhovniki Cerkniške dekanije bomo letos obhajali dan posvečenja na skupnem romanju k sv. Ambrožu v Turino in Milano v Italiji. Od ponedeljka, 19. do srede, 21. junija bom odsoten iz župnije, v nujnih zadevah se obrnite na g. Toneta Marklja.

PRVI PETEK -že v petek, 23. junija, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom, ker bom na prvi petek v juliju še na morju z otroci.

ŽEGNANJE sv. Peter LOŽ: soseska sv. Petra v Ložu bo pred godom svojega zavetnika v soboto, 24. junija, obhajala žegnanjsko mašo ob 17.30h. Pri maši bomo prosili tudi za domovino.

KRST: v nedeljo, 25. junija, bo sv. mašo ob 10h v Starem trgu vodil g. nadškof Stanislav ZORE in ob tem krstil deklico Marijo ŠEBENIK, 9. otroka Rudija in Marte ŠEBENIK iz Viševka. Skupaj z njihovo družino se veselimo tega lepega dogodka tudi vsa naša župnija.

BABNO POLJE - CELODNEVNO ČEŠČENJE:
v nedeljo, 25. junija, bo v župniji Babno polje dan celodnevnega češčenja. Vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Jutranja nedeljska maša bo kot običajno ob 8.30h, ob 13h bo izpostavljeno Najsvetejše v češčenje, ob 17h pa bo zaključek molitve s sv. mašo.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik