Spološna obvestila junij/julij 2017

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - Krk:
Danes popoldne ob 18h odhajamo s prvo skupino otrok in mladih iz župnije z avtobusom na letovanje v župnijo Risika na otoku Krk. Na morju bomo od ponedeljka, 26. junija, do petka, 30. junija.
Z drugo skupino mladih in družin pa bomo na morju od 3. do 7. julija.
V tem času me bo nadomeščal g. Anton Markelj, naš duhovni pomočnik. V nujnih zadevah se obrnite nanj, najlažje ga boste dobili pred ali po večerni sv. maši. Uradoval bo v kaplaniji.

ŽEGNANJE sv. Tomaž - VRH: pred godom svojega zavetnika soseska sv. Tomaža (3.7.) na Vrhu bo v soboto, 1. julija ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni na Vrh.

ŽEGNANJE sv. Benedikt - KOZARIŠČE:
v soboto, 8. julija, bo soseska sv. Benedikta (11.7.) v Kozariščah pred godom svojega zavetnika obhajala žegnanjsko mašo ob 17.30h. Vabljeni!

ŽEGNANJE sv. Marjeta - ŠMARATA:
v soboto, 15. julija, bo soseska sv. Marjete (20.7.) v Šmarati obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17.30h. Vabljeni!

ORATORIJ 2017: DOTIK NEBES
Tudi letos bomo naši v župniji Stari trg pripravili oratorij in sicer bo prvi teden v avgustu: od 31. julija do 4. avgusta 2017.

Na oratoriju 2017 bomo pod naslovom »Dotik nebes« spoznavali eno najpomembnejših oseb v zgodovini Odrešenja: Božjo mater Marijo.

Želimo si, da ne bi ostalo le pri poznavanju te svete žene, temveč, da bi poskušali Marijo vzeti tudi za svojo "mamo", ki nam pomaga priti v naš večni dom.

Marija je bila izbrana za Božjo Mater, po njej in rojstvu Jezusa Kristusa pa se je Bog sklonil k človeku. Lahko rečemo, da se "nebesa" sklanjajo k človeku. Bog se tudi po Mariji dotika vsakega izmed nas. Dotik je vedno neka osebnega in konkretnega, saj pri tem občutimo drugo osebo. Bog želi biti po Mariji resnično prisoten v našem življenju. Dotik je nekaj lepega, saj v naše življenje prinaša drugo dimenzijo življenja. Biti v Božji in Marijini družbi je najlepše, kar se nam lahko zgodi.

Čaka nas torej tudi letos pet dni - polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic in sploh vsega lepega. Skušali se bomo česa novega naučiti iz Marijinega življenja.
Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 6. leta starosti naprej. Starši boste lahko prijavili otroke od 16. julija naprej (prijavnice boste dobili v cerkvi pod korom).
SESTANEK za mlade animatorje, ki boste pomagali oblikovati oratorij, bo v petek, 14. julija ob 20h v kaplaniji. Več informacij bo v naslednji številki.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik