Splošna obvestila julij 2017

ORATORIJ 2017: DOTIK NEBES
V župniji Stari trg bomo imeli oratorij - počitniški teden v župniji prvi teden v avgustu: od 31. julija do 4. avgusta 2017. Na oratoriju 2017 bomo pod naslovom »Dotik nebes« spoznavali eno najpomembnejših oseb v zgodovini Odrešenja: Božjo mater Marijo.
Želimo si, da ne bi ostalo le pri poznavanju te svete žene, temveč, da bi poskušali Marijo vzeti tudi za svojo "mamo", ki nam pomaga priti v naš večni dom.
Čaka nas torej tudi letos pet dni - polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic in sploh vsega lepega. Skušali se bomo česa novega naučiti iz Marijinega življenja.
Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 5. leta starosti naprej. Starši lahko svoje otroke prijavite s prijavnico, ki jo dobite v cerkvi pod korom, do nedelje, 30. julija. Prispevek je 20 eur na otroka, za vsakega naslednjega otroka iz družine samo 5 eur. Vsak dan bomo oratorij začeli ob 9h, končali ob 15.30h (če bi kdo potreboval tudi jutranje varstvo, se lahko tudi dogovorimo). Za udeležence oratorija bomo vsak dan pripravili tudi toplo kosilo. Lepo vreme smo naročili. Med tednom se bomo vsi udeleženci verjetno odpravili z avtobusom na romanje in obiskali Božjo Mater Marijo na Brezjah. Vabljeni.

KRIŽNA GORA - v soboto, 22. julija, bo ob 8h zjutraj zaobljubljena sv. maša ob koleri leta 1855 za VRH in PODGORO.

ŽEGNANJE sv. Jakob Starejši - PUDOB: v soboto, 22. julija bo soseska sv. Jakoba (25. 7.) v Pudobu pred godom svojega zavetnika obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17. 30h. Vabljeni!

KRIŠTOFOVA NEDELJA - 23. julij - blagoslov avtomobilov »MOJ DAR BOGA SLAVI – ZA VSE PREVOŽENE POTI«
Vaša dobrota rešuje življenja – to se pokaže vsako leto ob Krištofovi nedelji. Pri svetih mašah bomo molili za božje varstvo na vseh naših poteh, po vsaki maši pa bo blagoslov vozil. Ob tej priložnosti vas tudi prosim, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila. Bog vam povrni in sveti Krištof naj vas varuje!

ŽEGNANJE sv. ANA:
v soboto, 29. julija, bo po godu svoje zavetnice soseska sv. Ane (26. 7.) obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17. 30h. Vabljeni!

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 30. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite domačine. V primeru slabega vremena bo maša v farni cerkvi.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik