Splošna obvestila avgust/sep. 2017

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu, 1. septembra, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.
Zjutraj ob 8h ter zvečer pred večerno sv. mašo in med njo bo možnost za redno mesečno spoved.

OBISK FATIMSKE MARIJE v naši župniji Stari trg in Babno polje:
V času od 13. maja do 13. oktobra 2017 po slovenskih družinah pet mesecev v okviru dekanij oziroma župnij romajo blagoslovljeni Marijini kipci iz Fatime. Verniki tako lahko za nekaj časa Marijo sprejemate v svoj dom in ob njej molite. Tudi naši župniji Stari trg in Babno Polje bo obiskala Marija in sicer od sobote 2. do nedelje, 24. septembra (tri tedne).
Vsi, ki bi želeli dati Mariji "prenočišče" za eno noč, se vpišite na poseben list na mizici v cerkvi pod korom. Marijin blagoslov naj razsvetli vsak dom, ki jo sprejme. Kapelico z Marijinim kipom bo vsak dan ena družina po večerni sv. maši v farni cerkvi vzela domov, in jo prinesla nazaj do sv. maše naslednjega dne.
Če boste doživeli to milost, da boste gostili Marijo, povabite k molitvi vse družinske člane in sorodnike, pa tudi sosede in prijatelje. Naj Marija po naših družinah prebudi duha družinske molitve. Ob tej priložnosti posvetimo Mariji naše družine.

8. sept. - MARIJINO ROJSTVO - mali šmaren: na praznik bodo sv. maše v Babnem Polju ob 17.30h,
v Starem trgu ob 19h in
ob 17.30h v Viševku, kjer soseska Marijinega vnebovzetja obhaja malo žegnanje.

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE - Letošnji molitveni dan za duhovne poklice bo za našo nadškofijo potekal v soboto, 9. septembra, na Brezjah pod geslom »Prisluhni in pogumno odgovori!«. Skupaj s to molitvijo bo na Brezjah ta dan za našo nadškofijo tudi praznovanje stoletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi.
Program srečanja: 9h: molitev rožnega venca in molitvena ura za duhovne poklice
10.30h slovesna sveta maša

STIČNA MLADIH - sobota, 16. septembra
vseslovensko srečanje mladih v Stični -

ŽEGNANJE na KRIŽNA GORI - po prazniku povišanja sv. Križa (v četrtek, 14. sept.) bo v soboto, 16. sept., ob 8h zjutraj žegnanjska maša. Vabljeni!

ŽEGNANJE na DOL. POLJANAH: po godu svoje zavetnice Žalostne Matere Božje bo soseska na Doljnih Poljanah v soboto, 16. sept., ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

VEROUK: z veroukom bomo začeli po 17. septembru. Vpis otrok za vse razrede verouka bo v prostorih kaplanije, v učilnici:
v ponedeljek, 11. sept., od 15h do 17h, v torek, 12. septembra, od 15h do 17h.
Ob tej priložnosti starši s seboj prinesite tudi otrokovo spričevalo, dobili boste tudi zvezke in knjige, ki jih bo otrok potreboval za verouk, in tudi že urnik verouka. Tudi letos si želim, da bi se vsi razredi zvrstili k verouku na ponedeljek in torek popoldne.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik