Splošna obvestila november/december 2017

ZAHVALA ZA OZIMNICO v domu ostarelih duhovnikov na Lepem potu v Ljubljani:
Dragi Boštjan, tebi in vsem darovalcem iz župnije, se v imenu duhovniškega doma zahvaljujem za pripeljane darove, ki nam bodo zelo prav prišli. Veliko nam pomeni ta pozornost. Lepo te pozdravljam. Peter Zakrajšek, voditelj duhovniškega doma Mane nobiscum

TEDEN ZAPOROV 2017: v tednu od 19. do 25. novembra v katoliški Cerkvi obhajamo teden zaporov, ki nosi naslov: »TRUDIM SE«. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Molimo v ta namen.

SV. CECILIJA - v sredo, 22. nov. je god sv. Cecilije, device in mučenke, ki je zavetnica cerkvene glasbe in tudi naših cerkvenih pevcev. Na priprošnjo vaše zavetnice sv. Cecilije naj vam dobri Bog povrne s svojim blagoslovom, ko se nedeljo za nedeljo s svojim petjem trudite lepšati naše skupno bogoslužje. Hvala cerkvenim pevcem obeh župnij, pevcem iz župnije Stari trg in župnije Babno Polje. Hvala tudi organistoma Andreju in Niki ter zborovodkinji Tanji in Klavdiji.

ŽEGNANJE GORENJE POLJANE: pred godom svojega zavetnika, soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah v soboto, 25. nov., ob 15h obhaja žegnanjsko mašo. Vabljeni!

MIKLAVŽEV PLES ZA MLADE: V soboto 25. novembra bo v mladinskem centru v Cerknici družabno srečanje za mlade z imenom »Miklavžev ples za mlade«. Začetek bo ob 17h s sv. mašo, sledil bo ples in družabne igre. Vsi mladi od 9. razreda naprej lepo vabljeni. Vabi dekanijski odbor za mlade.

NEDELJA - JEZUS KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA - v nedeljo, 26. nov. zaključujemo cerkveno leto s praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva.

TEDEN KARITAS in DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE : Teden Karitas bo od ponedeljka, 27. nov., do prve adventne nedelje, 3. dec. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE z naslovom »Kje sem doma?« bo v sredo, 29. nov. 2016 ob 20h z neposrednim prenosom na 1. programu RTV Slo in Radia Ognjišče (v času koncerta in tudi še ves december se zbirajo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.) Isti dan bo tudi tradicionalno romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo.

PRVI PETEK: na prvi petek (1.12.) v mesecu decembru bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

ŽEGNANJE V VRHNIKI: pred godom svojega zavetnika, soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja v soboto, 2. decembra, ob 16.30h žegnanjsko mašo.

ŽEGNANJE V BABNEM POLJU: pred godom svojega zavetnika sv. Nikolaja župnija Babno Polje v nedeljo, 3. oktobra, ob 8.30h obhaja farno žegnanje.

OBISK SV. MIKLAVŽA v LOŠKI DOLINI:
sv. Miklavž s svojim spremstvom nas bo obiskal v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju v nedeljo, 3. decembra, ob 17h, in v cerkvi sv. Jurija v Starem trgu torek, 5. dec., ob 18.30h. (po večerni sv. maši) Imena pridnih otrok, ki bi se radi osebno srečali s sv. Miklavžem, lahko priporočite v farovž.
Ob tej priložnosti se zahvaljujem občini Loška dolina za pomoč pri izvedbi srečanja z Miklavžem.

praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE, v petek, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Prosimo jo, da bi - tako kot ona - tudi mi pripravili svoja srca za Kristusov prihod. Vabljeni na Marijin praznik k sv. mašam, ki bodo ob 8h zjutraj in 18h v Starem trgu, in ob 16.30h v Babnem Polju.

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji priporočili svojemu zavetniku sv. Ambrožu in se spomnili vseh pokojnih čebelarjev, bo v nedeljo, 10. decembra, ob 10h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik