Splošna obvestila december 2017

POGREB: Umrla je KRAŠEVEC Marija roj. Žnidaršič iz Starega trga. Pogreb pokojne bo v torek, 12. dec., ob 15h v Podcerkvi.

7. DAN: sv. maša 7. dan po pogrebu pokojne PALČIČ Milke iz Vrhnike bo v sredo, 13. dec., ob 16.30h v Viševku.

7. DAN: sv. maša, 7. dan po pogrebu pokojne TUREK Terezije iz Podgore bo v četrtek, 14. dec., ob 16.30h v Viševku.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA:
od sobote, 16. dec., se bomo v Cerkvi z molitveno devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva - Božič. Vsak večer po sv. maši ob 18h bo v farni cerkvi sv. Jurija tudi pobožnost MARIJO NOSIJO. Vabljeni k sv. mašam tudi otroci, ki boste ponesli Marijo po cerkvi s svečkami v rokah (vsak večer boste dobili tudi ovčke).

LUČ MIRU iz BETLEHEMA:
Tudi letos nam bodo skavti prinesli Luč miru iz Betlehema. V farno cerkev v Starem Trgu in v Babnem Polju jo bodo prinesli v nedeljo, 17. decembra, in nam ob tem prebrali poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in si boste lahko Luč miru sami ponesli domov. Poleg tega pa bodo naši skavti še na več mestih po naši Loški dolini postavili stojnico z Lučjo miru, da bi dosegla čim več ljudi dobre volje, tudi neverujoče. Luč miru je za vse. Sprejmite dobrohotno njihovo sporočilo.

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 17. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bomo opravili spoved v času verouka v tednu pred božičem.

OBISK BOLNIKOV pred božičem: v petek, 22. dec., bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

Na SVETI VEČER vsa zbrana družina pokropite in pokadite domove. Vmes se moli rožni venec, konča se pri jaslicah. Kadilo, oglje, blagoslovljeno vodo, božične kartice, jaslice, Marijanski koledar in Pratike lahko dobite v farni cerkvi.

ŽIVE JASLICE - na sveti večer ob 21h bodo v farni cerkvi v Starem trgu uprizorjene žive jaslice. Že ob 22h!!! bomo obhajali slovesno BOŽIČNO POLNOČNICO. Polnočnica v Babnem Polju pa bo ob 21h.

Na BOŽIČ, 25. decembra, bodo praznične sv. maše bodo ob 7h in ob 10h v Starem trgu ter ob 8.30h v Babnem Polju. Zvečer na božič bo ob 18h v farni cerkvi v Starem trgu ponovitev živih jaslic.

BLAGOSLOV KONJ: na sv. Štefana, v torek, 26. dec., bodo sv. maše ob 8.30h v Babnem Polju, v Starem trgu ob 10h.
V ŠMARATI pri cerkvi sv. Marjete bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

KOLEDOVANJE: Tudi letos vas bodo na domu obiskali koledniki, otroci, ki se napravijo v tri kralje, da bi zbirali darove za projekte slovenskih misijonarjev. Koledovanje bo v župnijah Stari trg in Babno polje v torek, 26. decembra, na sv. Štefana. Vsem vam dobrotnikom Bog povrni.

BOŽIČNE POČITNICE: v tednu po božiču in po novem letu ne bo verouka, imamo veroučne počitnice.

ŽEGNANJE V PODGORI: na predvečer pred nedeljo sv. Družine, v soboto, 30. decembra, bo soseska v Podgori ob 16.30h obhajala žegnanje. Nabirka pri maši bo namenjena za strošek električne razsvetljave kapele in el. zvonjenja (Elektriko že vsa leta dobivamo od Trudnovih!).

BLAGOSLOV OTROK: na nedeljo Sv. Družine, 31. dec., bo pri vseh nedeljskih mašah blagoslov naših otrok. Prinesite tudi vaše malčke, saj bo cerkev lepo ogrevana.

Malo ŽEGNANJE V ŠMARATI: na zadnji dan starega leta 2017, na Silvestrovo, bo ob 19h v Šmarati sv. maša za sosesko sv. Marjete v Šmarati. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik