Splošna obvestila julij 2018

ŽEGNANJE sv. Benedikt - KOZARIŠČE:
po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Benedikta (11.7.) v Kozariščah v soboto, 14. julija, ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

KRIŽNA GORA - v soboto, 21. julija, bo ob 8h zjutraj zaobljubljena sv. maša ob koleri leta 1855 za VRH in PODGORO.

ŽEGNANJE sv. Marjeta - ŠMARATA:
po godu svoje zavetnice bo soseska sv. Marjete v Šmarati v soboto, 21. julija, ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

KRIŠTOFOVA NEDELJA - 22. julij - blagoslov avtomobilov - »MOJ DAR BOGA SLAVI – ZA VSE PREVOŽENE POTI« Vaša dobrota rešuje življenja – to se pokaže vsako leto ob Krištofovi nedelji. Pri svetih mašah bomo molili za božje varstvo na vseh naših poteh, po maši pa bo blagoslov vozil. Ob tej priložnosti vas v imenu misijonarjev prosimo, da tudi letos v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila.
Bog vam povrni vašo dobroto in naj vas vedno varuje na priprošnjo svetega Krištofa!

ŽEGNANJE sv. Jakob Starejši - PUDOB: po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Jakoba (25.7.) v Pudobu obhajala žegnanjsko sv. mašo v soboto, 28. julija, ob 17. 30h. Vabljeni!

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 29. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite v Jermendolu in na Vražjem vrtcu. V primeru slabega vremena bo maša v farni cerkvi.

BELJENJE CERKVE V VIŠEVKU:
v tem tednu bomo začeli z beljenjem notranjščine cerkve Marije Vnebovzete v Viševku in srčno upam, da jo bomo uspeli prebeliti do konca meseca julija. V času obnovitvenih del bomo sv. maše, ki so v oznanilih zapisane za Viševek, ob 17.30h namesto v Viševku obhajali v farni cerkvi v Starem trgu.
Ob pogrebih v Viševku bo najprej pogrebni obred pred mrliško vežico, sledi pokop pokojnika, potem pa se bomo odpeljali v Stari trg, kjer bomo v farni cerkvi obhajali mašo zadušnico za pokojnega. Hvala za razumevanje.

MAŠA V VRATIH: g. Simon Onušič bo v nedeljo, 15. julija ob 16h v Vratih maševal za žpk Janeza Voljča, Franceta in Stankota. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik