Splošna obvestila avgust 2018

PRIHOD NOVEGA ŽUPNIKA:
Novi župnik Blaž DOBRAVEC nastopi svojo službo župnijskega upravitelja župnije sv. Jurija v Starem trgu in sv. Nikolaja v Babnem Polju v sredo, 1. avgusta 2018.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu bo župnik Blaž obiskal bolne in ostarele na domu in jim prinesel Najsvetejše. Če želite, lahko sporočite ime še kakšnega bolnega in ostarelega, ki bi želel, da ga duhovnik obišče vsak prvi petek v mesecu.

ŽEGNANJE sv. ANA:
v soboto, 4. avgusta, bo po godu svoje zavetnice soseska sv. Ane (26. 7.) obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17. 30h. Vabljeni k Sv. Ani pod Križno goro.

UMESTITEV NOVEGA ŽUPNIKA: arhidiakon g. Franci PETRIČ bo v nedeljo, 5. avgusta, slovesno umestil novega župnika Blaža DOBRAVCA: v Babnem Polju pri sv. maši ob 8.30h in v Starem trgu ob 10h.

KRIŽNA GORA - zaobljuba za Pudob in Iga vas: vabljeni, da poromamo na Križno Goro k sv. maši ob 8h v petek, 10. avgusta, da izpolnimo zaobljubo ob smrtonosni koleri, ki je kosila po dolini leta 1855.

POROKA: v soboto, 11. avgusta, se bosta ob 16h v cerkvi sv. Kancijana na Gor. Jezeru poročila Vesna FORJANIČ in Martin MENARD.

SV. LOVRENC - žegnanje za Iga vas in Sigo: po godu svojega zavetnika sv. Lovrenca bo soseska obhajala pri znamenju v Sigi, v soboto, 12. avgusta, ob 17.30h žegnanje. Sv. maši sledi druženje. Vabljeni.

VELIKI ŠMAREN - MARIJINO VNEBOVZETJE:
v sredo, 15. avgusta, obhajamo slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja, veliki šmaren.
Vsako leto se na največji Marijin praznik posvetimo Devici Mariji in izročamo v njeno varstvo. Radi poromajmo ta dan v Marijine romarske cerkve.
Ta dan bo sv. maša v Starem trgu ob 7h,
v Babnem polju ob 8.30h in
v VIŠEVKU, ki obhaja tudi žegnanje, ob 10h. Vabljeni k Mariji Vnebovzeti!

ŽEGNANJE sv. ROK - LOŽ - soseska sv. Roka v Ložu obhaja v soboto, 18. avgusta, po godu svojega zavetnika (16. avg.), žegnanjsko sv. mašo ob 17.30h za vse pokojne iz soseske. Vabljeni!

ROMANJE NA RAB: v soboto, 18. avgusta, bo romanje na Rab, kjer bomo obiskali grobove naših rajnih, zanje molili in darovali sv. mašo na pokopališču Kampor. Cena prevoza z avtobusom in trajektom je 25eur.
Prijavite se s plačilom, prijave sprejema France TRUDEN v Podgori na telefon 01 705 80 53. Da bomo vedeli naročiti večji ali manjši avtobus, se prijavite do nedelje, 12. avgusta 2018. Odhod avtobusa bo iz Starega trga ob 5h zjutraj. Vozil bo preko Babnega Polja. Ne pozabite osebni dokument. Lepo vabljeni.

POROKA - v soboto, 18. avgusta, se bosta ob 16.30h v cerkvi sv. Jurija poročila Zdravko AVSEC in Ines ROBBECKE.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik