Splošna obvestila maj 2019

DANE - po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Izidorja v Danah v soboto, 18. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje.

SKAVTSKE OBLJUBE NA KRIŽNI GORI: Naši skavti stega Jamskega medveda bodo od petka, 17. 5. do nedelje, 19. 5. taborili na Križni Gori. V nedeljo, 19.5. ob 14.00 pa se jim lahko pridružite pri sv. maši s skavtskimi obljubami, ki jo bo daroval kapucin, br. Luka MODIC.

SREČANJE ZA STAREJŠE: V župniji Stari trg se bomo v nedeljo, 19.5. pri sveti maši ob 10.00 posebej spomnili naših bolnih in ostarelih. Starejši boste med mašo prejeli bolniško maziljenje, po maši pa se bomo ob pecivu in pijači še kratko srečali v kaplaniji. Kdor od starejših bi potreboval spremstvo in pomoč za prihod v cerkev, naj sporoči g. Janezu AVSCU ali ga. Mileni ČUK.

ŠKRILJE : po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Urbana na ŠkrilJah v soboto, 25. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje.

PROŠNJI DNEVI: pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju. Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek, 27.5. v Viševku , v torek, 28.5. v Podcerkvi in v sredo, 29.5. pri sv. Petru v Ložu.

GOSPODOV VNEBOHOD: v četrtek, 30. maja, obhajamo slovesni praznik, udeležimo se praznične sv. maše ob 17.30h na Babnem Polju ter ob 19h v Starem trgu.

VEROUČNA SPRIČEVALA: bodo veroučenci prejeli pri zadnji veroučni uri v maju, ko bodo prejeli tudi zakrament svete spovedi.

ZAKLJUČEK ŠMARNIC: v petek, 31. maja, bodo šmarnice za vse šmarničarje iz podružnic le v Starem trgu ob 19.00, ki jih bomo zaključili s sv. mašo. Kdor bo imel vsaj 20 kart, ki jih zbirate, bo po maši lahko šel na skupno praznovanje v kaplanijo! Potrudite in še naprej lepo častite Marijo in spremljate zgodbo misijonarja Ignacija Knobleharja.

ŽEGNANJE na GORENJEM JEZERU: Po godu svojega zavetnika, soseska sv. Kancijana na Gorenjem Jezeru v soboto, 1. junija, ob 17.30h obhaja žegnanjsko sv. mašo.

PRVI PETEK: v petek, 7. junija, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel sv. obhajilo na dom.

ŽEGNANJE na OTOKU: bo v soboto, 8. junija. Sveta maša bo ob 17.30h.

ORATORIJ 2019: PRIJAVNICE bodo otroci dobili pri predzadnji veroučni uri (20. in 21.5.) in jih prinesli izpolnjene na zadnjo veroučno uro (27. in 28.5.)! Prijava na oratorij je možna do nedelje 9. junija! Prijavnica bo objavljena tudi na spletni strani.

SPREJEMANJE MAŠNIH NAMENOV: namene za svete maše lahko naročite v času uradnih ur ter po svetih mašah največ za tri mesece naprej. Na primer: Od 1.6. bom sprejemal maše do konca septembra. Od 1.7. do konca oktobra itd. Hvala za razumevanje!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik