Splošna obvestila

VEROUK

Po cvetni nedelji ni verouka, zato naj otroci skupaj s starši pridejo k svetemu tridnevju: veliki četrtek, veliki petek in velika sobota. Na veliko soboto se ob 13.00 izpostavi Najsvetejše. Zato naj pridejo otroci skupaj s starši POČASTIT JEZUSA v Božjem grobu. Pridite tudi k velikonočni procesiji ob 7.00.

 

VELIKONOČNA VIGILIJA

K velikonočni vigiliji prinesite s seboj sveče. Prosimo poskrbite tudi za zaščito, da ne bodo klopi zakapljane z voskom!!!

 

BLAGOSLOV JEDIL

Darovi pri blagoslovu jedil gredo za vzdrževanje duhovnikov, deliva si jih na polovico. V Kozariščah gredo za cerkovnika in duhovnika. BOG POVRNI!

 

URADNE URE

Uradnih ur v tednu po Veliki noči ne bo ne pri g. župniku in ne g. kaplanu.

 

SESTANEK ZA 2. RAZRED

V nedeljo 15. aprila 2012 bo po prvi sv. maši sestanek za starše 2. razreda - letošnjih prvoobhajancev. Starši lepo vabljeni! Prvo obhajilo pa bo 13. maja 2012.

 

CELODNEVNO ČEŠČENJE V STAREM TRGU

PRIDITE IN MOLIMO!!! NAŠE DELO NE BO TRPELO, ČE SI BOMO VZELI TA DAN ČAS ZA ČEŠČENJE JEZUSA, ŽIVEGA BOGA IN  ČLOVEKA POD PODOBO KRUHA. SAJ VEMO, DA JE BREZ BOŽJEGA BLAGOSLOVA NAŠE DELO NEUSPEŠNO.

Spored celodnevnega češčenja na god sv. Jurija 23.4.2012:
Ob 8.00 sv. maša z nagovorom;
Od 9.00 do 10.00: Podgora, Vrh, Babna Polica, Dane. Klance, Jezero, Laze, Otok;
Od 10.00 do 11.00: Nadlesk, Podcerkev, Stari trg, Pudob;
Od 11.00 do 15.00 vabljeni izven sporeda, pomenite se med seboj!
Od 15.00 do 16.00: Markovec, Knežja Njiva, Vrhnika, Iga vas, Šmarata;
Od 16.00 do 17.00: Viševek, Kozarišče, Bloška Polica, Lož, Podlož, Sv. Ana;
Od 17.00 do 17.30 vsi otroci in starši.
Ob 18.00 slovesni zaključek, sv. maša, pete litanije Srca Jezusovega, zahvalna pesem in blagoslov. Mašuje in pridiga letošnji novomašnik Jure Koželj, kaplan iz Železnikov.

 

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

Tudi letos bomo zbirali stari papir, zato vas skavti prosijo če ga lahko oddate v kontejnar, ki bo stal poleg župnišča in sicer v nedeljo 22.4.2012 pred ali po sveti maši.

 

VELIKA NOČ JE NAJVEČJI KRŠČANSKI PRAZNIK

KDOR SE TUDI NA TO NEDELJO NE UDELEŽI BOGOSLUŽJA (pa ni bolan), SE MORA RESNO VPRAŠATI, NAJ JE NAROBE Z NJEGOVIM KRŠČANSTVOM IN NJEGOVO VERO in ali bi šel lahko za krstnega in birmanskega botra/botro? Kajti kot boter obljubi, da si »bom po svojih najboljših močeh prizadeval(a) živeti kot Kristusova priča« in dajati zgled krščanskega življenja.

 

ORATORIJ 2012 - “GREM JAZ”

Letošnji Oratorij nosi naslov “GREM JAZ”. Osrednja junakinja Oratorija 2012 je sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje.

 

Oratorij bo potekal od nedelje 1.7.2012 do nedelje 8.7.2012. Glavni namen oratorija je kvalitetno in zabavno preživljanje počitnic, ko se vsi skupaj kaj novega naučimo za življenje. To so dnevi veselja, ki jih otroci skupaj z animatorji preživijo v domačem kraju. Vabljeni vsi otroci od 5. leta starosti do vključno 8. razreda, da se nam pridružite.

 

Prijavnice boste dobili pri verouku ali pa jo vzeli v cerkvi po 5. velikonočni nedelji. Izpolnjeno prijavnico starši oddajte kaplanu
najkasneje do nedelje 17. junija 2012. Kasnejših prijav ne bomo sprejemali!!!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik