Splošna obvestila

ŠMARIČNA POBOŽNOST
V torek 1. maja 2012 bomo začeli s šmarično pobožnostjo z naslovom: Dober + pravičen.si. Otroci, starši in odrasli radi se zbirajte k šmarični pobožnosti v Starem trgu, na Babnem Polju in po vaseh. V Podgori bodo ob 18.30 uri.

 

GLAVNI ROMARSKI SHOD NA KRIŽNO GORO - BINKOŠTI
Glavni romarski shod bo letos vodil gospod msgr. Franci Petrič. Ob 9.00 uri se bo začel križev pot od Svete Ane, ob 10 uri pa bo sveta maša. Prosimo da okrasite kapelice!!! Ob 10 uri ni svete maše v Starem trgu!!!


SKUPINA POTA
Na nedeljo dobrega pastirja smo gostovali člane iz skupina POTA. V ta namen se je na Babnem Polju nabralo 189€, v Starem trgu pa 1405€. Vsem darovalcem se članice skupine POTA iz srca zahvaljujemo.


SVETA BIRMA in SREČANJE S ŠKOFOM ANTONOM JAMNIKOM
V nedeljo 10. junija 2012 bomo obhajali slovesnost svete birme v Starem trgu in na Babnem Polju. V Starem trgu bo vsak dan devetdnevnica za vse birmance od 1.6. do birme!!! V sredo 6.6. bo čiščenje cerkve, krašenje in postavljanje mlajev in sicer od 15 ure dalje, do nedelje 3.6. pa prinesite vence. Srečanje za birmance z birmovalcem škofom Antonom Jamnikom pa bo v petek 8.6. 2012 ob 18 uri. Ob 19 uri bo sveta maša, za starše in botre pa bo takrat spoved in sicer od 17.30 ure dalje, prav tako pa bo za spoved možno tudi v soboto 9.6. od 8 ure dalje v Starem trgu. Spoved za starše in botre na Babnem polju pa bo med srečanjem s škofom od 16.30 - 17.30 ure. MOLIMO ZA NAŠE BIRMANCE!!!


V petek 8. junija bo v naši župniji prišel škof Anton Jamnik na srečanje naših birmancev.
BABNO POLJE: Ob 16.30 uri se bo najprej srečal z birmanci, starši in botri - v cerkvi. Po spraševanju (okrog 17 ure) pa ste povabljeni: člani ŽPS, pevci, biblična skupina in molitvena skupina v cerkev na kratek pogovor s škofom.

STARI TRG: Ob 18.00 uri se bo najprej srečal z birmanci, starši in botri. Po sveti maši ob 20 uri pa ste povabljeni: člani ŽPS, pevci, biblična skupina, molitvena skupina, zakonske skupine, skavti, mladinci v kaplanijo na srečanje s škofom.

 

SPOMINSKA MAŠA V ROGU
V nedeljo 3. junija ob 11.00 uri bo v Rogu spominska komemoracija s sv. mašo, ki jo bo vodil kardinal dr. Franc Rode. Avtobus bo vozil ob 7.30 iz Podgore po običajni poti. Čim prej se prijavite na telefon: 705 87 22 (Franc Ravšelj).


SREČANJE BIRMANCEV IN BIRMANSKIH ANIMATORJEV
V ponedeljek 4. junija bo po večerni sveti maši v cerkvi srečanje birmancev in birmanskih animatorjev. Vsi animatorji lepo povabljeni.


LETNI KONCERT MePZ SV. JURIJ
Letni koncert MePZ Sv. Jurij bo 3. junija ob 18.00 uri v farni cerkvi v Starem trgu. Gostje so Pjevački zbor Matko Laginja iz Klane. VSI LEPO VABLJENI!!!

 

ORATORIJ 2012 - “GREM JAZ”
Letošnji Oratorij nosi naslov “GREM JAZ”. Osrednja junakinja Oratorija 2012 je sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje. Oratorij bo potekal od nedelje 1.7.2012 do nedelje 8.7.2012. Glavni namen oratorija je kvaliteteno in zabavno preživljanje počitnic, ko se vsi skupaj kaj novega naučimo za življenje. To so dnevi veselja, ki jih otroci skupaj z animatorji preživijo v domačem kraju. Vabljeni vsi otroci od 5. leta starosti do vključno 8. razreda, da se nam pridružite. Prijavnice boste dobili pri verouku ali pa jo vzeli v cerkvi po 4. velikonočni nedelji. Izpolnjeno prijavnico starši oddajte kaplanu najkasneje do nedelje 17. junija 2012. Kasnejših prijav ne bomo sprejemali!!!

 

VESELI BOMO TUDI VSEH VAŠIH PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV, KI JIH LAHKO ODDATE V CERKVI V ZATO PRIPRAVLJENO SKRINJICO IN SE VAM ŽE V NAPREJ ZA VSE DAROVE IN PODPORO ZAHVALJUJEMO.

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik