(september 2012)

Splošna obvestila

ROMANJE DRUŽIN V GORNJI GRAD

Pred nami je novo pastoralno, veroučno in šolsko leto. Naša pastoralna načrtovanja se bodo uresničila v manjših družinah in skupnostih. V veri, da Bog blagoslavlja vsakogar, ki ga povabi v življenje, bi radi izročili v Božje roke svoje delo, skrbi načrte, upanje...

 

Gornji Grad


S tem namenom ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres, ob 550 letnici ljubljanske nadškofije, vabi DRUŽINE v soboto, 1. septembra 2012, v GORNJI GRAD. Veliko družino Cerkve - občestvo - lahko zgradimo s srečanjem in povezanostjo mnogih. Ta gornjegrajska katedrala, nekdaj rezidenca ljubljanskih škofov, nas čaka, da v njej uresničimo in doživimo občestvo, da doživimo Cerkev, da v zbrani množici družin, vernikov, doživimo Jezusa Kristusa. Dopoldanska pesem, kateheze za zakonce, mladostnike in otroke, veliko raznovrstnih delavnic, iger in še kaj, želijo biti uvod - uglaševanje v popoldansko bogoslužje sveto mašo.

 

Dragi zakonci, starši in vse družine! Naj bo 1. september res dan družin, ki v Gornjem Gradu prosi za blagoslov novega pastoralnega, šolskega in veroučnega leta. Naj bo to dan pričevanja in utrditve naše vere v Jezusa Kristusa.

 

Program romanja v Gornji Grad:
- ob 10.30h: zbiranje pred cerkvijo sv. Fortunata v Gornjem Gradu
- ob 11h: zakonci in odrasli romarji - prisluhnejo besedam nadškofa Stresa otroci in mladina v likovni, plesni, pevski in biblični delavnici
- ob 15h skupna DRUŽINSKA sv. maša
- ob 16.30h: ogled bližnjih znamenitosti: Mozirski gaj, Marijina cerkev v Novi Štifti in Radmirje.

 

PRIJAVE:
pri domačem župniku ali
na Pastoralni službi v Ljubljani, Ciril Metodov trg 4,
01/234-75-82, e-pošta: urad.za.druzino.lj@rkc.si

 

PRVI PETEK in obiskovanje bolnikov ter ostarelih po domovih
Vsak prvi petek v mesecu navadno duhovnika obiskujeva po župniji bolne in ostarele na domu in jim prineseva Jezusa v sveti hostiji. Ob tej priložnosti lahko opravimo tudi sv. spoved, podelimo tudi zakrament bolniškega maziljenja, ki je Božja pomoč v bolezni in starosti. Obisk duhovnika na domu še ne pomeni, da je z bolnikom in ostarelim "že tako hudo", da bo kmalu umrl. To še zdaleč ni res. Mnogi bolniki in ostareli vsak prvi petek v mesecu že več let z vero in velikim hrepenenjem čakajo na Jezusa, ki jim je v tolažbo. Dostikrat rečejo: "O, gospod, samo da ste prišli. Tako sem čakala na Jezusa!"


Če bi še kdo želel, da ga duhovnika za prve petke v mesecu obiskujeva in prineseva Najsvetejše na dom, nama sporočite v farovž.

 

VEROUK
Začetek veroučnega leta bo v tednu po prazniku Marijinega rojstva - po malem šmarnu. V nedeljo, 9. septembra bo v oznanilih objavljen urnik verouka.


Prvi teden bo najprej VPIS k verouku za vse razrede in sicer:
- v ponedeljek, 10. septembra 2012, ob 17h in po večerni maši
- v torek, 11. septembra 2012, ob 17h in po večerni maši.

 

URADNE URE
Odslej bova vaša duhovnika imela uradne ure vsak dan in sicer eno uro pred večerno sv. mašo v Starem trgu. Eden od naju bo ta čas zagotovo doma. Če pa želite, pa se lahko prej telefonično dogovorimo tudi za kakšen drug termin preko dneva.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih med 10.00h in 12.00h

ter vsak dan po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik