september/okrober 2012

Splošna obvestila

OBLETNA SPOMINSKA MAŠA

V nedeljo, 7. oktobra 2012, bo v TEHARJAH obletna spominska slovesnost za vse vojne in povojne žrtve. Sv. maša bo 11. uri. Avtobus bo odpeljal iz Podgore ob 7.30h in pobiral romarje po vaseh. Prijave sprejemamo na tel. 01/7058-722. Pohitite s prijavo!

 

PRVI PETEK

Na prvi petek v mesecu bo župnik obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše. Kaplan pa bo zaradi svoje odsotnosti ob koncu prvega tedna v oktobru, svoje bolnike obiskal že v torek, 2. oktobra, ob običajnih urah.

 

MINISTRANTSKE VAJE

ob začetku veroučnega leta sprašujem vaše otroke glede dejavnega sodelovanja v naši župniji. Zavedam se, da imajo otroci veliko dejavnosti, ki jim zapolnijo popoldanski in večerni čas - vem pa tudi, da se še vedno najde ura časa, ki bi jo »žrtvovali« za Boga in svojega bližnjega. Prav ta, za župnijo žrtvovani čas, se jim bo kasneje v življenju vrnil skupaj z blagoslovom. Ob dejavnostih bodo otroci dobili tudi družbo. Zato tudi tu vabim fante k ministrantom, fante in dekleta k pevskemu zboru, pa k skavtom, srednješolce k mladinski skupini. Srečanje za MINISTRANTE in vse, ki bi šele želeli vstopiti v ministrantske vrste, bodo skupne vaje v soboto, 29. septembra, ob 10h v farni cerkvi.

 

SREČANJE ZA IZREDNE OBHAJALCE

Vabim vse možakarje, ki duhovniku pri maši pomagate deliti sv. obhajilo, da se dobimo na kratkem srečanju in sicer v petek, 28. septembra, ob 17.30h v farovžu.

 

V MESECU OKTOBRU VSAK DAN MOLITEV ROŽNEGA VENCA

V mesecu oktobru smo povabljeni, da vsak dan skupno molimo rožni venec, tako v farni cerkvi, kot tudi na podružnicah, morda skupaj s sosedi ali pa vsi skupaj v družini. Dogovorite se med seboj! V farni cerkvi ga bomo molili ob času, ko se običajno začenja sv. maša (ob 19h).

 

Molitev bo vsak dan v tednu pripravila in vodila ena skupina in sicer:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci

 

BRALCI BOŽJE BESEDE

Oba duhovnika prosiva vse, ki pri nedeljskem bogoslužju berete božjo besedo, da se odslej vsaj 5 min pred sv. mašo oglasite v zakristiji pri duhovniku, ki bo vodil sv. mašo. Tako se bomo lahko lažje dogovorili, kako bo potekalo bogoslužje. Hvala za razumevanje. Če pa je še kdo pripravljen pristopiti k bralcem božje besede, je vedno dobrodošel. Novi bralci se oglasite pri župniku.

 

ODDANE MAŠE

Dosedaj bili vajeni darovati tudi za ti. "ODDANE" maše, ki jih je vaš bivši župnik Janez Kebe oddajal duhovnikom drugod, ki nimajo zadosti maš. Odslej bova vaša duhovnika te mašne namene zapisala v urnik maš kot "drugi namen". Pri maši bova ta vaš namen omenila, vi boste lahko ta dan prišli k maši v Starem trgu, duhovnik pa bo drugod tisti dan maševal po vašem namenu. Hvala, da darujete za sv. maše.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik