november 2012

Splošna obvestila

 

 

Vsi sveti

Na praznik VSEH SVETIH 1. nov. se bomo popoldne zbrali k molitvi za vse vaše pokojne:
- ob 15h: Viševek in Podcerkev
- ob 16h: Bloška Polica in sv. Rok
- ob 18h: molitev 3 rožnih vencev za verne rajne v farni cerkvi.

 

Vernih duš dan

Na VERNIH DUŠ DAN, 2. novembra, ob 18h bova s kaplanom v farni cerkvi vodila molitev treh rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "očenašev". Imena vaših rajnih, za katere naj moliva, zapišite na listek in ga v dneh pred vsemi svetimi oddajte v pehar pred oltarjem.

 

 

Popoln odpustek

Za opravljeno spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo darujemo lahko tudi za rajne.

 

Darujte v dobre namene

V spomin in blagor rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizantema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za svete maše ali za potrebe naše župnije pa bo imel trajnejšo vrednost... in zaklad v nebesih.

 

 

Svečke

Pred praznikom vam bodo člani KARITAS ponudili SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Dar za svečko je 1,20eur, s tem darom pa boste še pomagali ljudem v stiskah.

 

Vozni red

 

Prvi petek

S kaplanom bova obiskala bolne in ostarele in jim prinesla Najsvetejše na dom namesto na prvi petek v mesecu, ko obhajamo vernih duš dan, že pred praznikom Vseh svetih in sicer v torek, 30. oktobra dopoldne.

 

Zahvalna nedelja, 4. november

Vse je dar, dar Boga Najvišjega. Zahvalna nedelja je priložnost, da se Bogu zahvalimo za vse dobro v tem letu: najprej za življenje in mir, ki sta največji dobrini za človeka; potem za zemljo, na kateri smo pridelali letošnje sadove; za delovno mesto in streho nad glavo - in za zdravje. Bogu smo hvaležni tudi za duhovne voditelje, ki budijo v nas upanje na večno življenje. Hvaležni smo mu za uspeh pri delu in za Božje varstvo.


Na zahvalno nedeljo se zahvaljujemo tudi svojim najbližjim, ki delijo z nami dneve našega življenja. Bog povrni vaše molitve in vse darove, s katerimi sodelujete, podpirate in omogočate življenje naše župnije, ljubljanske nadškofije in vesoljne Cerkve.

 

Zahvaljujem se vsem sodelavcem in prijateljem, ki skrbite in pomagate pri oznanjevanju, bogoslužju in pričevanju. Osebno se s kaplanom zahvaljujeva za vašo skrb za naju, izkazano v molitvah, darovih in dobrih delih.

 

Iskrena hvala vsem - naj vam dobri Bog povrne.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih med 10.00h in 12.00h

ter vsak dan po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik