november 2012

Splošna obvestila

 

 

Vsi sveti

Na praznik VSEH SVETIH 1. nov. se bomo popoldne zbrali k molitvi za vse vaše pokojne:
- ob 15h: Viševek in Podcerkev
- ob 16h: Bloška Polica in sv. Rok
- ob 18h: molitev 3 rožnih vencev za verne rajne v farni cerkvi.

 

Vernih duš dan

Na VERNIH DUŠ DAN, 2. novembra, ob 18h bova s kaplanom v farni cerkvi vodila molitev treh rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "očenašev". Imena vaših rajnih, za katere naj moliva, zapišite na listek in ga v dneh pred vsemi svetimi oddajte v pehar pred oltarjem.

 

 

Popoln odpustek

Za opravljeno spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo darujemo lahko tudi za rajne.

 

Darujte v dobre namene

V spomin in blagor rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizantema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za svete maše ali za potrebe naše župnije pa bo imel trajnejšo vrednost... in zaklad v nebesih.

 

 

Svečke

Pred praznikom vam bodo člani KARITAS ponudili SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Dar za svečko je 1,20eur, s tem darom pa boste še pomagali ljudem v stiskah.

 

Vozni red

 

Prvi petek

S kaplanom bova obiskala bolne in ostarele in jim prinesla Najsvetejše na dom namesto na prvi petek v mesecu, ko obhajamo vernih duš dan, že pred praznikom Vseh svetih in sicer v torek, 30. oktobra dopoldne.

 

Zahvalna nedelja, 4. november

Vse je dar, dar Boga Najvišjega. Zahvalna nedelja je priložnost, da se Bogu zahvalimo za vse dobro v tem letu: najprej za življenje in mir, ki sta največji dobrini za človeka; potem za zemljo, na kateri smo pridelali letošnje sadove; za delovno mesto in streho nad glavo - in za zdravje. Bogu smo hvaležni tudi za duhovne voditelje, ki budijo v nas upanje na večno življenje. Hvaležni smo mu za uspeh pri delu in za Božje varstvo.


Na zahvalno nedeljo se zahvaljujemo tudi svojim najbližjim, ki delijo z nami dneve našega življenja. Bog povrni vaše molitve in vse darove, s katerimi sodelujete, podpirate in omogočate življenje naše župnije, ljubljanske nadškofije in vesoljne Cerkve.

 

Zahvaljujem se vsem sodelavcem in prijateljem, ki skrbite in pomagate pri oznanjevanju, bogoslužju in pričevanju. Osebno se s kaplanom zahvaljujeva za vašo skrb za naju, izkazano v molitvah, darovih in dobrih delih.

 

Iskrena hvala vsem - naj vam dobri Bog povrne.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik