november 2012

Splošna obvestila

ZAHVALA NAŠIH ŠKOFOV OB ZAHVALNI NEDELJI!
Preteklo pastoralno leto je bilo posvečeno preučevanju in tudi uresničevanju družbene pravičnosti. Gospodarski in družbeni pretresi, ki so se zgrnili in se še vedno zgrinjajo na nas, so nam povečali in nam še vedno povečujejo potrebe in priložnosti za iskanje in doseganje večje pravičnosti v naši krajevni Cerkvi in v naši družbi. S sedmerimi telesnimi deli usmiljenja pomagamo mnogim obubožanim in pomoči potrebnim, s sedmerimi duhovnimi deli usmiljenja pa blažimo in rešujemo različne notranje napetosti pri ljudeh in med njimi.


Ob letošnji zahvalni nedelji se zato najprej prisrčno zahvaljujem vsem cerkvenim in civilnim ustanovam in osebam, ki ste v preteklem letu posvečali svoje znanje in moči mnogovrstnemu delu za večjo pravičnost med nami. Izpolnili ste besedo preroka Miheja, ki pravi: »Bilo ti je razodeto, o človek, kaj je dobro, kaj Gospod hoče od tebe: nič drugega kakor da ravnaš pravično, da ljubiš usmiljenje in ponižno hodiš s svojim Bogom!« (Mih 6,8). Naj se zato nad vami uresničuje Božji blagor: »Blagor lačnim in žejnim pravičnosti, kajti nasičeni bodo« (Mt 5,6).


Najbolj kakovostno gorivo, s katerim gre naprej vsak človek in vsaka človeška skupnost, tudi vsaka župnija in vsaka škofija, pa je molitev, daritev, žrtev.


Pregovor pravi, da več naredi ubožec za svojega dobrotnika kakor dobrotnik za svojega ubožca, kajti ubožec omogoča dobrotniku, da sploh lahko opravlja dobra dela! Zato velja še posebna zahvala vsem skritim molivcem in darovalcem, vsem bolehnim in prizadetim, vsem žalujočim in preizkušanim, vsem priklenjenim na posteljo in voziček in povsem odvisnim od svojih bližnjih: Hvala vam za vaše pričevanje, hvala za vaš zgled, hvala za vaš uk!

vaši škofje

 


ZAHVALA FARANOV BABNEGA POLJA

Farani župnije Babno polje se zahvaljujejo Đurđi in Ivanu Janež, Darku Vesel, Marici in Jožetu Ožbolt ter Dragici Lipovac, ki so svojim dobri delom doprinesli naši farni cerkvi sv. Miklavža k novi podobi: obnovljena so bila sedišča stolov in klopi. Stroški obnove so bili v celoti kriti iz prostovoljnih prispevkov, zbranih na velikonočni razstavi. Hvala.

 

SESTANEK ČLANOV ŽPS

Vse člane našega ŽPS vabim na redno mesečno srečanje v ponedeljek, 5. novembra, ob 19h v kaplanovi učilnici.

 

DEKANIJSKO SREČANJE

članov župnijskih pastoralnih svetov v naši cerkniški dekaniji pa bo v nedeljo, 25. novembra, popoldne ob 14.30h v Cerknici. Vabljeni vsi naši člani tudi na to srečanje!

 

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik