Januar / Februar 2013

Splošna obvestila

NEDELJA SVETEGA PISMA

Na nedeljo SVETEGA PISMA se lahko Bogu zahvalimo za dar Svetega pisma.
Svetopisemska družba Slovenije nas danes vabi, da se pridružimo dobrodelni pobudi "Podarjam in berem Besedo", v okviru katere bodo Malgaši (na Madagaskarju), med katerimi deluje naš misijonar Tone Kerin, brezplačno prejeli Sveto pismo. V letu vere vas torej s skupaj z misijonarjem Tonetom pozivamo, da po svojih močeh darujete za Sveta pisma, obenem pa tudi vi vzamete svoja Sveta pisma s polic in sprejmete izziv "Mojih trideset dni s Svetim pismom" na knjižnem kazalu ob letaku, na katerem je navedenih 30 odlomkov, s pomočjo katerih boste lažje vstopili v veliko zgodbo Svetega pisma. Tako bo naša vera postala bolj živa, bolj osebna in bolj dejavna.
Ta knjižna kazala si lahko vzamete s police ob izhodu iz cerkve.

 

PRVI PETEK
Na prvi petek v mesecu bova s kaplanom obiskala bolne in ostarele in jim prinesla Najsvetejše na domu.

 

PRVA SOBOTA
Na prvo soboto v mesecu vabljeni, da jo obhajamo v duhu zadoščevanja, pokore in sprave Marijinemu Brezmadežnemu Srcu (spoved, zadostilno sv. obhajilo, molitev rožnega venca in premišljevanje skrivnosti pred Najsvetejšim). Uro pred sv. mašo in med mašo bo možnost za sv. spoved.

 

PRAZNIK JEZUSOVEGA DAROVANJA - SVEČNICA
V soboto, 2. februarja, obhajamo praznik Jezusovega darovanja - svečnico. Sv. maši bosta v Starem trgu
zjutraj ob 8h in zvečer ob 17h, v Babnem Polju ob 18h. Pri maši bomo blagoslovili sveče, po maši si jih boste lahko vzeli domov. Po ustaljeni navadi bodo vaši darovi za sveče namenjeni za razsvetljavo v cerkvi.

 

GOD SV. BLAŽA

V nedeljo, 3. februarja, goduje sv. Blaž, ki je priprošnjik zoper bolezni grla in vsakega drugega zla v človeku. Blažev blagoslov bova duhovnika delila v cerkvi po nedeljski sv. maši, vsakomu, ki bo želel.

 

OFER
Ker je prva nedelja v mesecu, bo pri vseh mašah tudi OFER - darovanje za potrebe cerkve.

 

DAN KULTURE
Slovenci smo si umislili osmega februarja, na obletnico Prešernove smrti, kulturni dan in praznik državnih razsežnosti. Mogoče je to res dan, ko se spomnimo Prešerna in Balantiča, pa Cankarja in Kersnika, Plečnika in Kregarja in mnogih drugih umetnikov iz literature, pesništva, slikarstva, glasbe, arhitekture in še in še... Vsekakor pa je Prešernov dan klic k zavedanju svojih korenin in svojih talentov, ki naj bi jih radodarno dali v služenje bližnjemu…


Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, ob 19h vabljeni na srečanje s pesnikom in igralcem TONETOM KUTNERJEM v dvorani Salezjanskega mladinskega centra v Cerknici. Spregovoril bo o ljubezni do domovine in slovenske kulture. Obeta se nam bogat kulturni večer. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik