Februar/Marec 2013

Splošna obvestila

KRIŽEV POT

Vabljeni k molitvi križevega pota vsak postni petek ob 18h v farni cerkvi! Križev pot na Križno goro to 2. postno nedeljo, 24. februarja, zaradi snežnih razmer odpade! Molili pa ga bomo vsi skupaj v farni cerkvi ob 15h. Molitev bodo tokrat oblikovali OSNOVNO-ŠOLSKI OTROCI. Vabljene celotne družine tudi s svojimi otroki, da tako skupaj molimo in premišljujemo Jezusovo trpljenje ob postajah križevega pota! Na 3. postno nedeljo pripravlja molitev križevega pota MOLITVENO OBČESTVO. Na 4. postno nedeljo pa pripravljajo in vodijo CERKVENI PEVCI.


ZIMSKE POČITNICE

V tem tednu, v času zimskih počitnic odpade tudi osnovnošolski verouk.


SREČANJE MOLITVENEGA OBČESTVA

V sredo, 6. marca, bo po večerni sv. maši redno srečanje molitvenega občestva v dvorani kaplanije, tokrat z gostjo dr. Bojano Pavlica, ki nam bo spregovorila in pričevala o svojem življenskem spreobrnjenju. Pridružite se nam, vabljeni!


PRVI PETEK

1. marec: duhovnika bova obiskala bolne in ostarele na domu in jim prinesla Najsvetejše. Nekateri ste izrazilo željo, da bi na prvi petek v mesecu ponovno bila sv. maša v Starem trgu tudi ob 8h zjutraj.
Na prvi petek bova duhovnika pred in med sv. mašo zjutraj ob 8h in zvečer ob 18h na voljo za sv. spoved.


PRVA SOBOTA

2. marec: vabljeni k molitvi na čast Marijinemu in Jezusovemu Srcu. V času prvosobotne pobožnosti bova duhovnika na voljo za sv. spoved.

 

POSTNE DUHOVNE VAJE

v Želimljem za osnovnošolske otroke in srednješolske:
1. - 3. marec: fantje in dekleta (4. do 7. razred)
8.-10. marec: fantje in dekleta (8. in 9. razred)
15.-17. marec: fantje in dekleta (9. razred in srednješolci)

 

Duhovne vaje vodijo mladi animatorji pod okriljem Salezijancev. Vodja duhovnih vaj pa je salezijanec Klemen BALAŽIČ, legenda duhovni vaj za otroke.
PRIJAVE sprejema:
Klemen Balažič,
Želimlje 46, 1291 Škofljica tel. 01/47 02 122 ali GSM: 031/468-974, email: majcnov.dom@gmail.si
Lepo vabljeni!


POSTNI ČAS

Postni čas je Kristusov klic iz evangelija: PODAJ SE V NOTRANJOST, kjer si sam, kjer te nihče ne vidi, kjer nimaš maske, kjer si, kar si pred Bogom. Tam začni postno postavo! Tam se spreobrni in veruj evangeliju! Pojdi v kamrico svojega srca in se v molitvi srečuj s seboj in z Bogom! In tvoj Oče, ki vidi na skrivnem, ti bo povrnil. (Prim. Mt 6,4) Sebično iskanje sebe in razkazovanje osramoti tudi največja dobra dela.


DELAJ POKORO, ODPOVEJ SE, POSTI SE!

To je kakor sol, ki daje okus vsem našim dobrim delom in jih varuje pred razvrednotenjem. Na mehkem terenu se vse pogreza. Na terenu odpovedi in premagovanja pa vse stoji. Na vrhove vodijo samo trdna pota, pota premagovanja, pota krščanskega in duhovnega heroizma. Post, pokora, odpoved – to ni verska atletika, da bi se izkazovali, hvalili z rekordi, medaljami ali zbujali pozornost. To je vaja, v kateri rastemo, zorimo v popolnega človeka, v dobrega kristjana. To je tekmovanje s samim seboj, na skrivnem, na dolge proge, a tvoj Oče, ki vidi na skrivnem, ti bo povrnil.

 

MOLITVE ZA PAPEŽA

Spomnimo se v svojih molitvah papeža Benedikta XVI., ki v teh dneh zaključuje svojo vrhovno pastirsko službo. "Gospod nam bo pomagal."

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

SAMO PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik