Marec 2013

Splošna obvestila

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

vabljeni k molitvi križevega pota vsak postni petek ob 18h v farni cerkvi! Križev pot na Križno goro to 4. postno nedeljo, 10. marca, ponovno zaradi slabih vremenskih razmer odpade! Molili pa ga bomo vsi skupaj v farni cerkvi ob 15h. Molitev bodo tokrat oblikovali in vodili CERKVENI PEVCI.

 

PRVI POSTNI SHOD

Na 5. postno nedeljo, 17. marca, bo ob 10h sv. maša na Križni Gori - prvi postni shod, ob 9h se zberemo k molitvi križevega pota ki bo potekala od postaje do postaje do cerkve Sv. Križa na Križni Gori. Vabljeni!

 

LETNO SREČANJE VSEH ČASTILCEV MARIJE ROMARICE

V nedeljo 17. marca, bo v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu letno srečanje vseh častilcev Marije Romarice s pričetkom ob 14h. Pozdravnim besedam sestre Ramone bo sledil rožni venec Marijinega obiskanja, potem kratek film kronanja v Schonstattu septembra 2012 in nekaj osebnih vtisov iz tega obiska, ob 16h pa bo sv. maša, ki jo bo vodil g. Vinko Vegel. Med mašo bo možnost tudi za spoved. Vabljeni vsi častilci Marije Romarice in ostali!

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA

V torek, 19. marca, obhajamo v Cerkvi slovesni praznik sv. Jožefa, moža Device Marije in Jezusovega rednika. Sv. maše bodo v Starem trgu ob 8h in ob 18h, v Babnem Polju ob 17h. Počastimo sv. Jožefa!

 

TEDEN DRUŽINE

Od 19. do 25. marca bomo v Cerkvi na Slovenskem praznovali teden družine pod geslom: LETO VERE V DRUŽINI. Vsak dan bomo pri sv. maši kratko razmišljali o zakramentih, na katere se v družini pripravljamo in po katerih nam Bog daje svojo pomoč, ter se njihovo delovanje kaže tudi v družini.

 

RADIJSKI MISIJON

Od 17. do 23. marca bo na radiu OGNJIŠČE - radijski misijon. Prisluhnimo mu in se pridružimo tej vsakoletni duhovni spodbudi!

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANENJA

V soboto, 23. marca, liturgično obhajamo slovesni praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA, praznične maše bodo v Starem trgu ob 8h in ob 18h, v Babnem Polju ob 17h.

 

CVETNA NEDELJA

V nedeljo, 24. marca, obhajamo cvetno nedeljo, začetek velikega tedna. K maši prinesimo oljčne vejice in butarice, ki jih bomo na začetku blagoslovili in potem ponesli v cerkev na čast Kristusu, našemu Odrešeniku. Oljčne vejice si boste lahko vzeli domov že nedeljo prej, saj nam jih bodo pripeljali iz župnij po Slovenski Istri. Darovi za oljke gredo za obnovo istrskih cerkva.

 

SPOVED PRED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI

Na cvetno nedeljo popoldne ob 15.30h bo v farni cerkvi sv. Jurija za spoved na voljo več dekanijskih duhovnikov. Vabljeni, da si v zakramentu spovedi očistimo svoja srca za radostno praznovanje Velike noči.

 

PRENOVA V DUHU

vabi vse, ki bi se želeli udeležiti vseslovenskega tradicionalnega ROMANJA V MEĐUGORJE, ki bo od 2. do 5. aprila. Letošnji skupni namen romanja bo - Za obnovitev krstne milosti. Odhod avtobusa bo organiziran iz Starega Trga. Za vse dodatne informacije vam je na voljo Franc Lekšan, na tel 041/664-164.

 

RIBNIŠKI PASIJON

Društvo katoliške mladine Ribnica skupaj z več kot 140 sodelujočimi vabi na uprizoritev RIBNIŠKEGA PASIJONA z naslovom »Pridite k meni«, ki bo v soboto, 16. marca, in soboto, 23. marca, ob 20. uri v RIBNIŠKEM GRADU. Vstopnine ni. V primeru slabega vremena uprizoritev odpade. Več informacij dobite na www.ribniskipasijon.si in info@ribniskipasijon.si.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik