april 2013

Splošna obvestila

URNIK MAŠ

Odslej bodo večerne sv. maše v farni cerkvi sv. Jurija ob 19h, na podružnicah in v Babnem Polju ob 18h.

 

SESTANEK ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA

Sestanek bo v sredo, 10. aprila, ob 19.30h (po večerni sv. maši) vabim vse člane ŽPS STARI TRG na redno srečanje v kaplaniji. V četrtek, 11. aprila, ob 18.30h vabim vse člane ŽPS Babno Polje na srečanje v farovžu.

 

ŽEGNANJSKA NEDELJA V KOZARIŠČAH

V nedeljo, 14. aprila, soseska sv. Benedikta v Kozariščah obhaja žegnanjsko nedeljo. Sv. maša bo ob 10h, pri maši bo ofer za potrebe podružnične cerkve. Vabljeni.

 

ZBIRANJE ODPADNEGA PAPIRJA

Skavti vabimo vse župljane k zbiranju papirja in ohranjanju drevesnih vrst. Kontejner za odvoz papirja bo na voljo 14. aprila pri obeh mašah v Starem trgu. Pri kontejnerju bo tudi skavt ali dva, ki vam bosta pomagala pri razlaganju papirja iz vašega avtomobila. S pomočjo zbranega papirja nam boste pomagali omogočiti kar najboljši program za našo mladino. Vnaprej se vam zahvaljujemo.

 

ŽEGNANJSKA NEDELJA NA BLOŠKI POLICI

v nedeljo, 21. aprila, pa obhaja žegnanjsko nedeljo soseska sv. diakona Vincencija na Bloški Polici., ob 10h bo sv. maša, vabljeni.

 

PRVOOBHAJANCI

Letos bomo v župniji Stari trg obhajali praznik prvega svetega obhajila na zadnjo nedeljo v maju, 26. maja, ob 10h.

 

VSESLOVENSKI SHOD POSVEČENIH JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU

V soboto, 8. junija, na praznik Marijinega Srca, bo na Ptujski Gori VSESLOVENSKI SHOD POSVEČENIH Jezusovemu in Marijinemu Srcu, ki ga pripravlja odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Ob 9.30h bo molitvena ura kot pobožnost prve sobote na fatimski način, po njej nagovor g. Cirila Čuša. Ob 11h sv. maša, ki jo bo vodil nadškof Marjan Turnšek, po njej bo obnovitev posvetitve Jez. in Marij. Srcu, pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

Od 14. do 21. aprila - do nedelje Dobrega pastirja. Vedno večje pomanjkanje duhovnih, še posebno duhovniških in redovniških poklicev, je za nas vse izziv, da storimo za nove duhovniške poklice čimveč, predvsem pa, da še več molimo, da bi nam Bog naklonil zadostno število dobrih in zvestih duhovnikov. Trkajmo na Božje Srce, da mladim da velikodušno srce, ki bo odprto za Božje navdihe. Vztrajno iščimo tiste, ki v sebi čutijo Božji klic, skrbno jih usmerjajmo in vodimo na pot velikodušnega služenja Bogu in ljudem, ztrajajmo in bomo prejeli to, za kar prosimo nebeškega Očeta.
Geslo tedna molitve za duhovne poklice ter za svetost in stanovitnost poklicanih je: "POKLICI - ZNAMENJE UPANJA".

 

HAGIOTERAPEVTSKI VEČERI

Skupnost MiR Slovenija nadaljuje s HAGIOTERAPEVTSKIMI VEČERI v Ljubljani vsak 2. in 4. ponedeljek. Vabljeni v ponedeljek, 8. 4. 2013 ob 19.30 v župnišče župnije LJ-stolnica. Srečanja so odprtega tipa. Lepo vabljeni in dobrodošli!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik