Junij 2013

Splošna obvestila

DIES SANCTIFITIONIS - dan posvečenja

V sredo, 5. junija, obhajamo duhovniki ti. DIES SANCTIFITIONIS - dan posvečenja. Ta dan bova oba duhovnika od doma, ker vsi dekanijski duhovniki iz dekanije Cerknica skupaj romamo v PORČINJ (Porzus), romarsko vasico Marijinih prikazovanj. Sv. maše ta dan v Starem trgu ne bo.

 

SREČANJE MOLITVENEGA OBČESTVA

Srečanje molitvenega občestva bo v tem tednu izjemoma v četrtek, 6. junija 2013 po večerni sveti maši v kaplaniji.

 

PRVI PETEK

V petek, 7. junija, obhajamo slovesni praznik SRCA JEZUSOVEGA in prvi petek v mesecu. Pri mašah bo tudi možnost za sv. spoved. Ta dan bova s kaplanom obiskala tudi vse bolne in ostarele in jim prinesla Najsvetejše na dom.

 

PRVA SOBOTA

Sobota, 8. junija, praznujemo obvezni god Marijinega Brezmadežnega srca. Počastimo Marijo z obiskom sv. maše in sv. spovedjo.

 

ROMANJE NA ZAPLAZ

V soboto, 8. junija 2013 bomo imeli župnijsko romanje na Zaplaz, več imate napisano v prejšnji številki Našega oznanila. Odhod avtobusa bo iz Babnega Polja ob 7.30h. Avtobus bo pobiral še v Podgori, Igi vasi, Pudobu, Starem trgu, Ložu in Bloški Polici. Tisti, ki ste se zadnji prijavili, boste šli na mali avtobus, ostali pa na veliki avtobus. Prihod bo v Babno Polje ob 17.30h.

 

OBLETNA MAŠA V KOČEVSKEM ROGU

Letošnja slovesnot v Kočevskem Rogu za pobite domobrance in druge žrtve revolucionarnega nasilja bo v nedeljo, 9. junija. Ob 11. uri bo pred kapelo Božjega usmiljenja sv. maša, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Po maši bo še spominski program, ki ga bo pripravila Nova Slovenska zaveza. Molitev za pobite se bo začela ob 9.30h. Lepo vabljeni!

 

NARODNO ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN OSTARELIH NA BREZJE

Romanje v letu vere bo v soboto, 15. junija 2013. Mašo ob 10h bo vodil ljubljanski nadškof Anton STRES. Na trgu pred baziliko Marije Pomagaj se priprava na mašo s petjem in molitvijo rožnega venca začne ob 9h. Ves dan bo priložnost za spoved. Sveto maziljenje se deli po pridigi. Lahko ga prejme vsak, ki ga v letošnjem letu še ni prejel, ali pa sem mu je zdravstveno stanje poslabšalo. Za prejem sv. obhajila, če imamo smrtne grehe, ne zadostuje sv. maziljenje, moramo iti prej k sv. spovedi Vabljeni k Mariji Pomagaj! Omogočite svojim domačim udeležebo, ki si to želijo (naredimo dobro delo).

 

ŽEGNANJSKA NEDELJA

V nedeljo, 16. junija, obhaja soseska sv. Andreja na Gorenjih Poljanah ŽEGNANJSKO NEDELJO. Sv. maša bo ob 10h. Vabljeni!

 

OB SKLEPU VEROUČNEGA LETA 2012/13

Veroučna in šolska vrata se za letos počasi zapirajo. V spričevala se zapisujejo uspehi. Vse energije in vsa koncentracija je usmerjena v šolo in šolski uspeh. Še dobro, da se vam – tako otrokom, kakor staršem - ni zmešalo od vsega »potrebnega« za šolo.

 

Kaj pa verouk? Res je, da namen verouka ni toliko v tem, da znamo na pamet šest resnic, deset božjih zapovedi…, ampak, da je v tem, da se v našem življenju pozna šest resnic in deset božjih zapovedi; da se pozna, da smo kristjani. Vsak dan nam nudi dovolj priložnosti, da to, kar verujemo, tudi prelijemo v svoje življenje. Upam, da je bilo letošnje pastoralno leto korak k veri in svetosti otrok in staršev. Ob sklepu verouka se iz srca zahvaljujem kaplanu Eriku, katehistinji Marjani, pevovodkinji Ani, organistoma Andreju in Niki, pevcem, ministrantom, voditeljem skavtov in vsem, ki kakor koli pripomorete k lepšemu življenju župnije. Bog vam povrni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik