Julij 2013

Splošna obvestila

V tem tednu bo g. kaplan odsoten (bo na drugi župniji nadomeščal duhovnika)

 

Župnik bo namesto na prvi petek v mesecu, ko je bil odsoten, obiskal bolne in ostarele ta petek (12. julija) in jim prinesel Najsvetejše na dom.

 

V soboto, 13. julija, bo na Križni gori ob 8h zaobljubljena sv. maša za Vrh in Podgoro. Vabljeni, da se udeležimo sv. maše.

 

V nedeljo, 14. julija, bo soseska sv. Kancijana na GOR. JEZERU obhajala žegnanjsko nedeljo. Vabljeni ob 10h k praznični sv. maši za sosesko sv. Kancijana.

 

V nedeljo, 21. julija, pa praznuje žegnanje soseska sv. Marjete v ŠMARATI. Ob 10h bo žegnanjska sv. maša. Vabljeni!

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA

Blagoslov avtomobilov - v nedeljo, 21. julija, je Krištofova nedelja. Po vseh mašah bo blagoslov vaših vozil in ob tem tudi akcija vaših darov za misijonska vozila. V nabiralnik boste lahko oddali svoje darove za vsak srečno prevožen kilometer za vozila, ki jih MIVA kupuje za naše misijonarje. Vsem darovalcem Bog povrni z večnimi darovi!

 

Kakor v preteklih letih tudi letos vabljeni prijatelji in znanci pokojnega župnika Janeza VOLČA, Franceta in Stankota, ljubitelji planin, da se udeležite sv. maš ob njihovi obletnici smrti. V soboto, 20. julija, ob 18h v kapeli Marije Snežne na Kredarici. V nedeljo, 21. julija, ob 16h v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih. Obakrat bo maševal g. Simon Onušič. Vabljeni!

 

VRAŽJI VRTEC

V nedeljo 28. julija, ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU - za vse pobite. V primeru slabega vremena bo sv. maša v cerkvi.

 

ORATORIJ v naši dolini

Od ponedeljka, 29. julija, do petka, 2. avgusta, bo tudi v naši župniji potekal oratorij, počitniški teden za otroke in mlade animatorje. To so dnevi veselja, ki jih otroci skupaj z animatorji preživijo v domačem kraju. Glavni namen oratorija je kvalitetno in zabavno preživljanje počitnic, skupaj pa se bomo tudi kaj novega naučili za življenje.
STARŠI lahko na oratorij prijavite otroke stare od 5 do 13 let. Izpolnjene prijavnice, ki jih dobite pod korom v farni cerkvi, oddajte v farovž ali kaplanijo.
Prispevek za udeležbo na oratoriju je 20 eur na otroka. Za vsakega naslednjega družinskega člana samo 5 eur dodatno. V ceno so vključeni pripomočki, majice, dnevni obrok, material, ki ga bomo uporavljali v raznih delavnicah in drugi stroški, ki gredo zraven v organizacijo tega velikega župnijskeg dogodka.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik