Avgust 2013

Splošna obvestila

ŽEGNANJSKE NEDELJE

V nedeljo, 25. avgusta, soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja žegnanjsko nedeljo. Sv. maša bo ob 15h. Vabljeni!

 

V nedeljo, 1. septembra, soseska sv. Brikcija na Lazih obhaja žegnanje s sv. maša ob 15h.

 

V nedeljo, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva - mali šmaren, bo malo žegnanje v Viševku. Nedeljska praznična sv. maša ob 10h bo samo v Viševku (v Starem trgu bo samo bo 7h zjutraj) . Popoldne ob 15 pa bo tudi soseska Žalostne Matere Božje na Dol. Poljanah obhajala žegnanje. Vabljeni.

 

PRENOVA V DUHU

Skupina Prenova v Duhu iz naše župnije vabi na srečanje v dvorani v kaplaniji, v sredo, 4. septembra, na slavljenje in pričevanje ga. ALEKSANDRE GREGL iz Šmartnega ob Paki. Gospa je po poklicu univ. dipl. ing. oblikovanja tekstila in oblačil ter koordinatorka za civilno iniciativo za družino in pravice otrok. Pred desetimi leti je doživela svoje življenjsko spreobrnjenje. Vabljeni, da prisluhnete tej pričevalki za Jezusa.

 

Vabljeni vsak dan pol ure pred sv. mašo k molitvi pred odprtim tabernakljem, naj nas Njegova navzočnost utrdi v veri, v upanju in spodbudi k dejavni ljubezni. Vzemimo si čas, da smo lahko nekaj časa z Njim.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek bom v farni cerkvi zjutraj od 8h do 9h na voljo za mesečno sv. spoved, prav tako tudi pred večerno mašo. Čez dan bom obiskoval bolne in ostarele na domu (tudi kaplanove) in jim prinesel Najsvetejše na dom. Če bi še kdo želel, da prinesem Jezusa na dom, mi prosim sporočite v župnišče.

 

KRSTI

Krščevanje v župniji Stari Trg imamo običajno katero koli nedeljo v mesecu. Starši se že prej telefonično dogovorite za pripravo na krst, vsaj kakšen teden prej. Priprave na krst so običajno v ponedeljek ali torek zvečer po večerni sv. maši. Na pripravi naj bosta samo starša, da se lažje pogovorimo (svojega otroka ta čas zaupajta v varstvo). Otrokovi botri potrebujejo tudi potrdilo o sposobnosti za botra, če so iz druge župnije, domači botri pa naj se oglasijo pri župniku (da se malo spoznamo in pogovorimo). Krst je lahko med ali pa največkrat po nedeljski sv. maši ob 10h.

 

VEROUK

Približuje se začetek šolskega leta (1. september) in s tem tudi veroučnega. Z veroukom bomo pričeli po prazniku Marijinega rojstva, po nedelji, 8. septembra.

 

Prvi teden bo najprej VPIS K VEROUKU za vse razrede - v kaplaniji in sicer:
- v ponedeljek, 9. septembra, od 16h - 18h
- v torek, 10. septembra, ob 16h do 18h
- v petek, 13. septembra, ob 17h do 18h v župniji Babno Polje.

 

Zaradi kaplanovega odhoda se bo urnik verouka moral precej spremeniti. Nekatere razrede bomo združili, nekatere pa bo poleg župnika poučevala tudi katehistinja Marjana Toplek Dovjak iz Cerknice. Urnik verouka bomo skušali čimbolj uskladiti tudi s šolskim urnikom. Potrebna bo tudi velika mera potrpežljivosti in tudi dobre volje. Urnik bo objavljen v naslednji številki oznanil.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik