Splošna obvestila

VEROUK

Prvi teden bo najprej VPIS K VEROUKU za vse razrede v kaplaniji v učilnici in sicer:
- v ponedeljek, 9. sept.: od 16h do 18h
- v torek, 10. sept.: od 16h do 18h
- v petek, 13. sept.: od 17h do 18h v Babnem Polju v zakristiji.

 

Starši vpišete otroke, s seboj prinesete tudi otrokovo spričevalo (podpisanega!) in kupite učbenike in zvezke. Knjige so dobre tudi stare, izposodite si jih. Kjer so v družini trije šolarji in več, dobijo vse učbenike brezplačno. Starši prvošolčkov prinesite k vpisu s seboj tudi družinsko knjižico, če je krščen drugod, pa tudi krstni list.

 

V dogovoru s podružnično šolo Iga vas bom poučeval verouk za otroke 2. in 3. razreda v prostorih šole, takoj po rednem pouku, kot je bila navada že nekaj let.

 

Otroke 1. razreda iz Ige vasi in Starega Trga bo poučevala katehistinja in teologinja Marijana TOPLEK DOVJAK iz Cerknice, in sicer v petek popoldne v kaplanovi učilnici. Prva skupina v petek ob 14.45h, druga skupina ob 15.30h.

 

Verouk za vse ostale razrede bom poučeval v ponedeljek in torek popoldne v kaplaniji v učilnici. Ker sem zaradi nenadnega odhoda kaplana ostal sam na dveh župnijah, bomo razrede združili, edino 8. in 9. razred, ki so letošnji birmanci, bo ostal v dveh skupinah.

 

Verouk v Babnem Polju:
Zelo bi bil hvaležen staršem otrok iz Babnega Polja, če bi se lahko njihovi otroci pridružili k verouku svojim sovrstnikom v Starem Trgu, da ne bi moral posebej hodit učit v Babno Polje. Lepo prosim. Če pa bo kljub vsemu to prevelik problem, sem pripravljen priti učit verouk tudi v Babno Polje (predvideno naj bi bil verouk za vse razrede v četrtek popoldne).

 

CENIK zvezkov in učbenikov za verouk
knjiga delovni zvezek liturgični zvezek in listki prispevek za kurjavo
(na družino)
8 eur 4 eur 4 eur 10 eur

 

URNIK VEROUKA

 

Veroukarji 8. in 9. razreda se letos pripravljamo na prejem zakramenta sv. birme. Poleg učbenika Pridi Sveti Duh in liturgičnega zvezka si sami priskrbite še navadni črtani A4 zvezek za domače naloge.

 

Za vse veroukarje pa naj velja, da je redni obisk nedeljske sv. maše pogoj za obiskovanje verouka. Kdor misli, da je osnovnošolski verouk samo obisk tedenske ure v učilnici, se moti. Otroci, redno prihajajte k sv. mašam!

 

Z veroukom začnemo v tednu po 15. septembru. Če bodo potrebne še kakšne prilagoditve in spremembe ur verouka, bomo oznanili pri nedeljskih sv. mašah.

 

POVIŠANJE SV. KRIŽA

V soboto, 14. septembra, bo na praznik Povišanja sv. Križa soseska sv. Križa na Križni Gori obhajala žegnanje. Vabljeni k žegnanjski sv. maši to soboto dopoldan ob 10h na Križno Goro!

 

STIČNA MLADIH

Društvo SKAM (skupnost katoliške mladine) tudi letos pripravlja za vso slovensko mladino Stično mladih, ki bo v soboto, 21. septembra v Stični pri Ivančni Gorici. Če bo želja in zadosti prijav med mladimi, bomo organizirali tudi v naši župniji ali pa na dekanijski ravni organizirali skupni avtobusni prevoz. Sprejemam prijave. Več informacij na www.sticna.si.

 

MLADINSKI VEROUK

Z mladinskimi srečanji, ki bodo ob petkih ob 20h v kaplaniji, začnemo po Stični mladih.

 

ČEŠČENJE sv. Rešnjega Telesa

Vsak dan pol ure pred večerno sv. mašo v Starem Trgu.

 

SLOMŠKOVA NEDELJA

Pred godom blaženega škofa A. M. Slomška se bomo na nedeljo, 22. sept., združili tudi v skupni in goreči molitvi v čast bl. Antonu Martinu, da nam izprosi Božjega blagoslova za ves naš slovenski narod.

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik