Splošna obvestila

SV. MAŠE OB DELAVNIKIH

Odslej bodo delavniške sv. maše v Starem Trgu ob 18h, na podružnicah in v Babnem polju ob 19h.

 

V MESECU OKTOBRU vsak dan skupna molitev ROŽNEGA VENCA

V mesecu oktobru, ki je podobno kot maj Marijin mesec, smo povabljeni, da vsak dan skupno molimo rožni venec, tako v farni cerkvi, kot tudi na podružnicah, morda skupaj s sosedi ali pa vsi skupaj v družini. Starši, ne pozabite na to dragoceno molitev in jo radi molite skupaj s svojim otroki in domačimi. Z molitvijo se bomo povezali z življenjem Jezusa in njegove ter naše nebeške Matere Marije.

 

V farni cerkvi v Starem trgu bomo skupaj molili rožni venec ob času, ko se običajno začenja sv. maša (ob 18h).

 

Molitev bo vsak dan v tednu pripravila in vodila ena skupina in sicer:

  • v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda,
  • v torek: otroci od 1. do 5. razreda,
  • v sredo: člani ŽPS,
  • v četrtek: starejši, upokojenci,
  • v petek: mladina,
  • v soboto: cerkveni pevci.

 

V torek, 1. oktobra, že začenjamo z redno molitvijo, torej otroke mlajših razredov vabim, da pridete v farno cerkev, kjer bomo spredaj pred Marijo vodili molitev rožnega venca. Najbolj pridne otroke, ki bodo redno prihajali k molitvi v farno cerkev, bomo nagradili.

 

Ali ne bo znamenje žive vere v župniji, če vas bo tudi pri delavniških mašah več zbranih pri molitvi rožnega venca?

 

PRENOVA V DUHU

V sredo, 2. oktobra, vabi na srečanje molitvenega občestva z gostom večera g. Cirilom ČUŠ, župnikom iz Žetal (031/888-276; 02/769-21-01). Srečanje bo takoj po večerni sv. maši in rožnem vencu (ob 18h), in sicer v dvorani, v kaplaniji. Vsebina njegovega predavanja bo: VERA NA POTI ODREŠENJA. Vabljeni!

 

PRVI PETEK

Na prvi petek v mesecu bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom. Možnost za spoved ta dan bo od 8h zjutraj do 9h, zvečer pa eno uro pred večerno sv. mašo v Starem Trgu, v Babnem Polju po sv. maši.

 

OBISK DUHOVNIKA

V petek, 4. oktobra, in v soboto, 5. oktobra, bo župnijo BLOKE obiskal duhovnik g. Toni KMET, s svojimi govori in molitvami. V petek se njegov nagovor prične ob 17h, ob 19h bo sv. maša, nato možnost bedenja pred Najsvetejšim. V soboto bo pričetek ob 9h dopoldne, zaključek pa ob 19h s sv. mašo. Lepo vabljeni!

 

To srečanje bo tudi priprava za razumevanje sv. maše za ozdravljenje notranjih ran, ki bo tretjo sredo v oktobru (16. oktobra).

 

SREČANJE ZA MINISTRANTE

Srečanje za MINISTRANTE in vse, ki bi še želeli vstopiti v ministrantske vaje, bo v soboto, 6. oktobra, ob 10h dopoldan v farni cerkvi.

 

ŽEGNANJSKA NEDELJA

V nedeljo 6. oktobra, soseska sv. Pankracija na KLANCAH obhaja žegnanjsko nedeljo, za vse pokojne iz soseske bo sv. maša popoldne ob 15h. Vabljeni.

 

SESTANEK ŽPS - jev obeh župnij

Od Škofjske pastoralne službe iz Ljubljane smo dobili Priročnik pastoralnega načrtovanja za župnijske pastoralne svete in ga boste dobili na srečanju. Sestanka se udeležite res vsi člani, ki so vam vaši farani zaupali pri volitvah to poslanstvo.

 

Vse člane ŽPS iz STAREGA TRGA vabim na srečanje v kaplaniji.v sredo, 9. oktobra, ob 19h (po večerni sv. maši), vse člane ŽPS iz Babnega Polja pa vabim na srečanje v četrtek, 10. oktobra, ob 19h v farovžu v Babnem Polju.

 

ZADNJI ROMARSKI SHOD na KRIŽNI GORI

Po godu sv. Luka, evangelista, je na Križni Gori vsako leto še zadnji romarski shod in sicer bo to v nedeljo, 20. oktobra, ob 15h! Vabljeni!

 

MISIJONSKA NEDELJA, 20. oktobra 2013

Ogenj vere je kot svetla luč, ki razsvetljuje naše življenje. Treba pa ji je vedno dolivati olja, da ne ugasne. V mladih krajevnih Cerkvah najrevnejših dežel potrebujejo veliko pomoči, da bi to svetilko ljubezni ohranili gorečo. Ta pomoč prihaja v največjih posodah ravno ob svetovni misijonski akciji na Misijonsko nedeljo. Misijonska nedelja je lepa priložnost, ko se bratje in sestre v veri po vsem svetu povežemo med seboj, drug za drugega molimo in se podpremo v materialnih stiskah.

 

Tudi vaši darovi pri sv. maši na misijonsko nedeljo bodo namenjeni za misijone.

NAŠI VERI DAJMO ROKE.

Hvala vam za vaše molitve in vaš dar za misijone!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik