Splošna obvestila

ADVENT

Začenjamo advent - čas štirih tednov priprave na Božič. Za razliko od "časa med letom", ki je razviden po zeleni bogoslužni barvi, je advent čas v vijolični barvi, barvi spokornosti in pričakovanja.

Pri sv. maši "Slave" ne molimo. Prav tako začenjamo nov krog beril in prebiramo evangelij po Mateju (leto A). V odgovoru na "skrivnost vere" pa v adventu molimo: "Reši nas, Odrešenik sveta, ki si nas s svojim križem in vstajenjem odrešil."

 

VERSKI TISK

Pred nami je mesec december, ko bomo ponovno premislili, kaj bomo prihodnje leto gledali, poslušali in brali. Vabim va, da ponovno preračunate in mogoče boste le našli kakšen euro za redno naročilo na versko tiskano besedo. Ni namreč nepomembno, s čim si človek polni misli in srce - kaj gleda, kaj posluša in kaj bere.

 

LETNE NAROČNINE verskega tiska za leto 2014

 • Družina - 93,60€ (če plačate v enem obroku do 31.12.2013, pa 89,44€)
 • Beseda med nami - 20,40€
 • Božje okolje - 26,40€
 • Cerkev v sedanjem svetu - 35,40€
 • Cerkveni glasbenik - 35,40€
 • Communio - 34,00€
 • Magnificat - 55,80€
 • Naša Luč - 26,95€
 • Mavrica - 35,00€
 • Misijonska obzorja - 9,00€
 • Prijatelj - 11,70€
 • Mohorjeve knjige za leto 2015 - 45€.

 

MIKLAVŽEV VEČER

BABNO POLJE

Sv. Miklavža bomo lahko videli in ga skupaj pričakali v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju v četrtek, 5. decembra, ob 16h.

 

STARI TRG

V farni cerkvi sv. Jurija pa bomo sv. Miklavža pričakali, v petek, 6. decembra, ob 18h.

 

Sv. maša bo ta dan v Babnem Polju ob 16h, v Starem Trgu pa ob 17h! Še vedno lahko sporočite v farovž imena vaših pridnih otrok, za katere bi želeli, da se osebno srečajo s sv. Miklavžem.

 

PRVI PETEK

Zaradi priprav na Miklavžev večer in njegov obisk vseh pridnih otrok v obeh župnijah, bom obiskal bolne in ostarele - v petek, 6. dec., dopoldne, in še v soboto, 7. dec., dopoldne (kar jih ne bom uspel v petek).

 

GOD SV. MIKLAVŽA

Župnija Babno Polje, katere zavetnik je sv. Nikolaj, v nedeljo, 8. decembra, obhaja farno žegnanje, ki je praznik za vso župnijo. Praznujmo sv. Miklavža!

 

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE

Marijin slovesni praznik na 8. december - BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE letos soupada z 2. adventno nedeljo. Skupaj z Marijo se bomo pripravljali na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Prosimo jo, da bi - tako kot ona - tudi mi pripravili svoja srca za Kristusov prihod.

 

SESTANEK ŽPS

Vabim vse člane ŽPS na redno mesečno srečanje:

 • Stari Trg - sreda, 11. decembra, ob 19h
 • Babno Polje - četrtek, 12. dec., ob 19h

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

Od ponedeljka, 16. decembra, se bomo v Cerkvi z molitveno devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva - Božič. Vsak večer po sv. maši ob 18h bo v farni cerkvi sv. Jurija tudi pobožnost MARIJO NOSIJO. Vabljeni k sv. mašam tudi otroci, ki boste ponesli Marijo po cerkvi (vsak večer boste lahko zbirali tudi ovčke).

 

LUČ MIRU iz BETLEHEMA

Tudi letos nam bodo skavti prinesli Luč miru iz Betlehema. V farno cerkev v Starem Trgu in v Babnem Polju jo bodo prinesli v nedeljo, 22. decembra in nam ob tem prebrali poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in si boste lahko Luč miru sami ponesli domov. Poleg tega pa bodo naši skavti še na večih mestih po naši Loški dolini postavili stojnico z Lučjo miru, da bi dosegla čimveč ljudi dobre volje, tudi neverujoče. Luč miru je za vse. Sprejmite dobrohotno njihovo sporočilo.

 

PRAZNIČNA SPOVED

V nedeljo, 22. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov.

 

DELAVNIŠKE MAŠE

Delavniške maše bodo odslej na podružnicah in v Babnem polju ob 17h, razen v ponedeljek in torek, ko bo ob 19h (zaradi verouka, ki ga imam do 17h).

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri Ložu



Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik