Splošna obvestila

BETLEHEMSKA LUČ MIRU

Hvala našim skavtom, da so nam jo prinesli v našo dolino. Plamen in sveče bodo na voljo in lahko Luč miru ponesete domov v vaše družine. Za sveče lahko daste tudi dar, ki bo namenjen za skavtske aktivnosti.

 

KADILO, OGLJE in BLAGOSLOVLJENO VODO, kar boste potrebovali na sveti večer, si lahko priskrbite po sv. maši pred cerkvijo ali v zakristiji.

 

PRAZNIČNA SPOVED

Na današnjo nedeljo, 22. dec., bo popoldne ob 15.30h v farni cerkvi sv. Jurija velika priložnost za sv. spoved pred praznikom, saj bo na voljo več duhovnikov. Vabljeni!

 

BOŽIČNI KONCERT

Ženski pevski zbor Kr'snice vas v nedeljo, 22. dec., ob 18h vabijo v farno cerkev sv. Jurija v Starem trgu na koncert božičnih in ljudskih pesmi: BOŽIČNA PRAVLJICA, pod vodstvom Anemarije Štefančič. Kot gostje bodo nastopile mlade citrarke iz glasbene šole Logatec. Naj vam njihove pesmi ogrejejo srce v pričakovanju božičnih praznikov. Vabljeni!

 

OBISK BOLNIH in OSTARELIH

V ponedeljek, 23. dec., bom še pred božičem prinesel Jezusa na dom in opravili bomo tudi sv. spoved.

 

V torek, 24. dec., na zadnji dan božične devetdnevnice, bo sv. maša že ob 10h dopoldan!

 

PRVI SVETI BOŽIČNI VEČER

bo v torek, 24. dec. Ob večernem zvonenju se zberite družina ob jaslicah k molitvi rožnega venca. Z blagoslovljeno vodo pokropite svojo hišo in jo pokadite. Blagoslovljeno vodo boste lahko dobili v cerki pred oltarjem (na voljo so tudi stekleničke, ki jih lahko ponesete domov).

 

POLNOČNICA

Ob 20h bomo obhajali polnočno slovesno božično sv. mašo v župniji Babno Polje. V Starem trgu bo ob 24h. Že ob 23h vas bo povabil veliki zvon. Ob 11.15h bomo podoživljali "SLOVENSKI BOŽIČ z živimi jaslicami", kantato Matijo Tomca, ki jo bodo izvedli za nas vse naši pevci mešanega cerkvenega pevskega zbora sv. Jurija iz Starega trga. Vabljeni!

 

BOŽIČ

Slovesni in zapovedani praznik Jezusovega rojstva, 25. dec. Sv. maše bodo po nedeljskem redu. Zvečer ob 18h ponovno vabljeni v farno cerkev sv. Jurija na Slovenski božič z živimi jaslicami.

 

BLAGOSLOV KONJ

Na sv. Štefana, 26. dec., bodo sv. maše po nedeljskem razporedu. V Šmarati bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

 

KOLEDOVANJE

Koledniki vas bodo letos obiskali 26. decembra. Koledovanje bo potekalo v obeh župnijah. Sestanek za vse kolednike bo v četrtek zjutraj pred jutranjo mašo ob 7h. Zbirali bodo darove za projekte slovenskih misijonarjev. Vsem dobrotnikom Bog povrni!

 

PONOVITEV SLOVENSKEGA BOŽIČA Z ŽIVIMI JASLICAMI

V soboto, 28. dec., bo po večerni sv. maši, ob 18.30h ponovitev Slovenskega božiča z živimi jaslicami.

 

BLAGOSLOV OTROK

Na nedeljo Sv. Družine bo pri vseh nedeljskih mašah blagoslov naših otrok. Prinesite tudi vaše malčke, saj je cerkev lepo ogrevana.

 

SILVESTROVO

Na zadnji dan starega leta 2013 se bomo s sv. mašo ob 18h v Starem trgu in ob 19h v Šmarati (ki obhaja malo žegnanje), zahvalili Bogu za vse dobrote preteklega leta.

 

PRAZNIK MARIJE, BOŽJE MATERE

Na novega leta dan, na praznik Marije, Božje matere, bo sv. maša ob 8.30h v Babnem polju in ob 10h v Starem trgu. Prosimo skupaj božjega blagoslova in Marijinega varstva v novem prihajajočem letu 2014.

 

GOSPODOVO RAZGLAŠENJE - SVETI TRIJE KRALJI

Na pred večer praznika je tretji sveti večer in vsa družina pokropite in pokadite svoje domove. Na praznik bo sv. maša v Starem trgu ob 10h in zvečer ob 18h, v Babnem polju ob 17h.

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik